CleanWeb

CleanWeb-ohjelman tavoitteena on synnyttää nopeasti skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa ja nopeuttaa alan pk-yritysten pääsyä markkinoille.

CleanWebistä skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa

Digitaalisuus ja kuluttajalähtöiset liiketoimintamallit luovat cleantech-yrityksille kasvua ja taloudellista kilpailukykyä.

Ohjelman kuvaus

Cleantech yleistyy, ja mobiiliteknologia antaa mahdollisuuksia uusien liiketoimintamallien hyödyntämiseen. Tulevaisuuden menestyjiä ovat ne, jotka tarjoavat asiakkaille tuotteen lisäksi digitaalisia palveluita. Edessä on harppaus seuraavalle tasolle, jolla cleantechistä jalostuu CleanWeb. Kuluttajamarkkina cleantechissä kasvaa, ja asiakkaiden tarpeisiin haetaan kokonaisratkaisuja ja palveluja.

Ohjelman tavoitteet

CleanWeb-ohjelman tavoitteena on synnyttää nopeasti skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa ja nopeuttaa alan pk-yritysten pääsyä markkinoille.

Ohjelma haluaa uudistaa cleantech-yrityskenttää kilpailukykyiseksi kasvualaksi hyödyntämällä digitaalisuutta, uusia innovaatioita ja toimintatapoja. Pyrimme lisäämään myös yritysten osaamista asiakashyödyn konkretisointiin ja viestimään tehokkaammin omista ratkaisuista.

Ohjelman painopisteet

 • digitaalisuus
 • kiertotaloutta edistävät ratkaisut
 • yritysten USA:n markkinoille pääsyn edistäminen

CleanWeb-palvelut

CleanWeb-ohjelma avaa ovia kotimaisiin ja kansainvälisiin verkostoihin ja yrityskiihdyttämöihin. Lisäksi järjestämme verkottumistilaisuuksia, sparrausta ja koulutusta. Ohjelman kautta tarjotaan rahoitusta cleantech-alan ratkaisuille.

 • ovet auki maailman parhaisiin yrityskiihdyttämöihin
 • matchmaking-tapahtumia ja verkostoja
 • sparrausta ja koulutusta (muun muassa NABC training ja How to Attract Inverstors workshop)
 • hallituksen kärkihankerahoitusta cleantech-ratkaisuille, ks. lisää alempaa
 • myönnämme rahoitusta pilot- ja demohankkeille
 • Team Finland -palveluita ja kansainvälisiä verkostoja

Rahoitus

CleanWeb-ohjelma tarjoaa rahoitusta aihepiiriin liittyville projekteille. Hankkeiden rahoittamiseksi ovat käytössä kaikki Business Finlandin rahoitustyökalut.

Cleanweb-ohjelman rahoituksen painopisteenä ovat erityisesti hankkeet, joissa digitaalisuutta hyödyntämällä kasvatetaan yritysten kilpailukykyä. Ohjelma tarjoaa rahoitusta myös hankkeille, joilla yritykset tavoittelevat kansainvälistymistä. Nämä hankkeet voivat sisältää esimerkiksi markkina- ja kilpailijakartoituksia, market entry -suunnitelman laadintaa, kiihdyttämötoimintaan osallistumista tai kv-pilotteja.  

Hae kärkihankerahoitusta!

Hallitusohjelmasta ohjataan kärkihankerahaa cleantech- ja biotalousratkaisuiden kaupallistamisen tukemiseen 49 miljoonaa euroa. Teemaan katsotaan sisältyväksi myös kiertotalouden ratkaisut.

Jos yrityksesi toimii cleantech-, bio- tai kiertotalouden sektoreilla, ja hakee juuri nyt kansainvälistä kasvua, voit hakea kärkihankerahoitusta yrityksen kansainvälistymistä ja uudistumista tukevalle tutkimus- ja kehityshankkeellesi.

Rahoitushaussa kannustetaan erityisesti isoihin avauksiin, joiden kokoluokka voi olla esimerkiksi alkaen puoli miljoonaa euroa. Myös pienemmän kokoluokan hankkeita rahoitetaan. Hankkeiden tulee alkaa viimeistään vuoden 2018 lopussa ja päättyä viimeistään kesäkuussa 2020.

Rahoitusta voi hakea

 • kasvuhakuisten pk-yritysten cleantech-ratkaisujen kehittämiseen
 • biotalouden uusien tuotteiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen
 • cleantech- ja biotalouden ratkaisujen pilottien valmisteluun.

Rahoituksen hakemiseksi ota yhteyttä:

Cleantech- ja kiertotalouden hankkeet:
Ohjelmapäällikkö Outi Suomi, +358 (0)50 557 7699, outi.suomi (at) businessfinland.fi

Bio- ja kiertotalouden hankkeet:
Ohjelmapäällikkö Tuula Savola, +358 (0)2950 55667, tuula.savola (at) businessfinland.fi

 Kiitorata USA:n markkinoille

USA Kiitorata 

USA:n markkina tarjoaa loistavia mahdollisuuksia suomalaisille cleantech- ja kiertotalousyrityksille. Maailman viidenneksi suurimmalla talousalueella Kaliforniassa tehdään juuri nyt suuria investointeja puhtaisiin ratkaisuihin ja uusille innovaatioille on paljon kysyntää.

Business Finland tarjoaa vuonna 2018 yrityksille räätälöityjä palveluja ja sparrausta, joilla parannetaan valmiuksia päästä USA:n markkinoille. Suomessa toimivat Business Finlandin asiantuntijamme (CleanWeb-ohjelmatiimi ja asiakasvastaavat) auttavat valmistautumisessa, ja USA:ssa toimivat kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijamme avaavat yrityksellesi ovia markkinoille. Heillä on verkostoja, potentiaalisiin asiakkaisiin, kumppaneihin, rahoittajiin sekä paikallisiin yrityskiihdyttämöihin.

 • Aki Luukkainen, kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija, Los Angeles, aki.luukkainen (at) formin.fi
 • Veijo Komulainen, kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija, New York, veijo.komulainen (at) formin.fi

Kevään 2018 sparraus koostuu yritysten tarpeisiin räätälöidystä ohjelmasta, joka tähtää siihen, että yritys pääsee kokeilemaan siipiään USA:n markkinoilla. Haemme Kiitorataan mukaan yrityksiä, joille kansainvälistyminen on ajankohtaista juuri nyt ja heillä on valmiudet ja halu kehittää toimintaansa vastaamaan uusien markkinoiden tarpeita.

Kiitoradan palvelut

 • Boost your growth and sales in USA 1.6.2018 (kouluttaja Kevin Randolph USA:sta)

Päivän aikana kuulet, millaisille ratkaisuille juuri nyt on kysyntää, ja minkälaista tukea on tarjolla kansainvälistymiseen. Markkinatiedon lisäksi voit saada henkilökohtaista palautetta ja coachausta yrityksesi kehitystarpeista liittyen esimerkiksi rahoitukseen, myyntiin ja markkinointiin, juridisiin kysymyksiin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen>

 • Kahden päivän BootCamp valituille yrityksille 28.-29.5.2018 (kouluttajat USA:sta)

Kahden päivän intensiivinen koulutusjakso valmentaa sinua ymmärtämään paremmin USA:n markkinoiden tarpeita ja auttaa kiteyttämään yrityksesi tuotteet tai palvelut vastaamaan näitä tarpeita. Koulutuksessa käydään läpi mm. asiakkaiden tarpeiden tunnistamista ja arvolupauksen muotoilua, tehokkaan pitchauksen valmistelua ja tarinankerrontaa. 

Ennen BootCampiä ja sen jälkeen yrityksille tarjotaan kaksi one-on-one mentorointikeskustelua USA:ssa toimivien asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoa Kiitorataan liittyvistä palveluista

Muita CleanWeb-ohjelman järjestämiä koulutuksia USA:n markkinoista kiinnostuneille yrityksille

Cleanweb-ohjelma tarjoaa lisäksi kaikille USA:n markkinoista kiinnostuneille yrityksille seuraavat koulutukset (seuraa tapahtumakalenteriamme):

 • NABC pitching training toukokuussa (päivät tbc)
 • Master Class –How to attract investors koulutus alkusyksystä (päivät tbc)

Kansainvälistymiseen liittyviä palveluita tullaan näillä näkymin jatkamaan myös syksyllä 2018. Nämä koulutukset suunnitellaan tarkemmin keväällä saadun yrityspalautteen pohjalta.

Muiden järjestämiä palveluita ja tapahtumia

Yhteyshenkilö: Ilkka Homanen, Head of Industry, Cleantech, Business Finland, Ilkka.homanen (at) businessfinland.fi

 • GAP-ohjelma tarjoaa market entry -suunnitelman USA:n markkinoille – hae mukaan!

Global Access -ohjelman puolen vuoden tiiviin työskentelyjakson aikana yritykselle laaditaan kansainvälinen market entry -suunnitelma. Suunnitelman laatii jokaiselle yritykselle erikseen räätälöity tiimi UCLA:n MBA-tutkintoa suorittavia ammattilaisia. Haku alkaa helmikuussa ja päättyy 1.4. Lisätietoa: Teemu Varonen teemu.varonen (at) businessfinland.fi

Koostuu yhdestä tai kahdesta viikosta, jotka tähtäävät yritysten myynnin edistämiseen USA:ssa. Sekä yksityisiä että julkisia potentiaalisia asiakkaita tavataan Kalifornian alueella sekä muilla valituilla alueilla USA:ssa. Yhteyshenkilönä on Aki Luukkainen, aki.luukkainen (at) formin.fi.


Työkaluja asiakasymmärryksen kasvattamiseen

Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen on oleellista hyvän palvelun ja tuotteen kehittämisessä sekä onnistuneessa markkinoinnissa. Näistä materiaaleista ja tutkimuksista saat apua asiakasymmärryksen kasvattamiseen.

Pienten ja isojen yritysten yhteistyöstä vauhtia kasvuun: 


Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Ota yhteyttä

Ohjelmapäällikkö
Outi Suomi

+358 (0)50 5577 699
outi.suomi (at) businessfinland.fi

Ohjelmakoordinaattori
Paula Eskola

+358 (0)40 555 2961
paula.eskola (at) motiva.fi

CleanWeb-ohjelman tiimi