CleanWeb

CleanWeb-ohjelman tavoitteena on synnyttää nopeasti skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa ja nopeuttaa alan pk-yritysten pääsyä markkinoille.

CleanWebistä skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa

Digitaalisuus ja kuluttajalähtöiset liiketoimintamallit luovat cleantech-yrityksille kasvua ja taloudellista kilpailukykyä.

Ohjelman kuvaus

Cleantech yleistyy, ja mobiiliteknologia antaa mahdollisuuksia uusien liiketoimintamallien hyödyntämiseen. Tulevaisuuden menestyjiä ovat ne, jotka tarjoavat asiakkaille tuotteen lisäksi digitaalisia palveluita. Edessä on harppaus seuraavalle tasolle, jolla cleantechistä jalostuu CleanWeb. Kuluttajamarkkina cleantechissä kasvaa, ja asiakkaiden tarpeisiin haetaan kokonaisratkaisuja ja palveluja.

Ohjelman tavoitteet

CleanWeb-ohjelman tavoitteena on synnyttää nopeasti skaalautuvaa cleantech-liiketoimintaa ja nopeuttaa alan pk-yritysten pääsyä markkinoille.

Ohjelma haluaa uudistaa cleantech-yrityskenttää kilpailukykyiseksi kasvualaksi hyödyntämällä digitaalisuutta, uusia innovaatioita ja toimintatapoja. Pyrimme myös lisäämään cleantech yritysten ja erityisesti kuluttajamarkkinoilla toimivien yritysten osaamista asiakashyödyn konkretisoinnista sekä viestimään tehokkaammin omista ratkaisuista. Ohjelma viestii aktiivisesti pk-yritysten kilpailukyvyn kehittymisestä. 

Ohjelman painopisteet

 • digitaalisuus
 • kuluttajaliiketoiminta
 • kiertotaloutta edistävät ratkaisut
 • yritysten USA:n markkinoille pääsyn edistäminen

CleanWeb-palvelut

CleanWeb-ohjelma avaa ovia kotimaisiin ja kansainvälisiin verkostoihin ja yrityskiihdyttämöihin. Lisäksi järjestämme verkottumistilaisuuksia, sparrausta ja koulutusta. Ohjelman kautta tarjotaan rahoitusta cleantech-alan ratkaisuille.

 • ovet auki maailman parhaisiin yrityskiihdyttämöihin
 • matchmaking-tapahtumia ja verkostoja
 • sparrausta ja koulutusta (muun muassa NABC training ja How to Attract Inverstors workshop)
 • rahoitusta cleantech ratkaisujen kehittämiseen sekä pilotointiin ja demonstrointiin 
 • Team Finland -palveluita ja kansainvälisiä verkostoja

Rahoitus

CleanWeb-ohjelma tarjoaa rahoitusta aihepiiriin liittyville projekteille. Hankkeiden rahoittamiseksi ovat käytössä kaikki Business Finlandin rahoitustyökalut.

Cleanweb-ohjelman rahoituksen painopisteenä ovat erityisesti hankkeet, joissa digitaalisuutta hyödyntämällä kasvatetaan yritysten kilpailukykyä. Ohjelma tarjoaa rahoitusta myös hankkeille, joilla yritykset tavoittelevat kansainvälistymistä. Nämä hankkeet voivat sisältää esimerkiksi markkina- ja kilpailijakartoituksia, market entry -suunnitelman laadintaa, kiihdyttämötoimintaan osallistumista tai kv-pilotteja ja demoja.

Rahoitusta on haettavissa myös kuluttajaratkaisujen asiakasymmärryksen kasvattamiseen, palvelumuotoilun hyödyntämiseen sekä brändin kehittämiseen. 

  

 Kiitorata USA:n markkinoille

Runway to US 

USA:n markkina tarjoaa loistavia mahdollisuuksia suomalaisille cleantech- ja kiertotalousyrityksille. Maailman viidenneksi suurimmalla talousalueella Kaliforniassa tehdään juuri nyt suuria investointeja puhtaisiin ratkaisuihin ja uusille innovaatioille on paljon kysyntää.

Business Finland tarjoaa vuonna 2018 yrityksille räätälöityjä palveluja ja sparrausta, joilla parannetaan valmiuksia päästä USA:n markkinoille. 

Kokemuksia USA:n markkinoille menosta

Boldan vie suomalaista putkiremonttiosaamista maailmalle

Suomen johtava putkiremonteissa käytettäviä sujutustarvikkeita ja ratkaisuja toimittava Boldan, on yksi Business Finlandin Cleanweb-ohjelmasta tukea saaneista kasvuhakuisista yrityksistä, jotka valittiin viime syksynä Los Angelesin LACI-kiihdyttämöön sparraukseen saamaan valmennusta USA:n markkinoille menoon. Puolessa vuodessa yritys on triplannut henkilöstön määrän ja toimipisteitä on perustettu Floridaan ja Singaporeen. Lue lisää >>

Miksi USA:n markkinoille?

Kysyimme USA Bootcamp:iin kesäkuussa 2018 osallistuneilta yrityksiltä, miksi he tähtäävät juuri USA:n markkinoille. Katso yritysten näkemyksiä ja kokemuksia USA:n markkinoille menosta videoilta. 

 

Kiitoradan tapahtumien materiaalit

Boost your growth and sales in USA 1.6.2018

BootCamp 28.-29.5.2018 

Boostia cleantech- ja kiertotalousyritysten kansainvälistymiseen ja myyntiin 7.2.2018

Väyliä USA:n markkinan haltuunottoon  

Syksyllä 2018 järjestämme USA:n markkinoille juuri nyt tähtääville yrityksille tilaisuuden, joka tarjoaa verkostoja ja kasvattaa yritysesi asiakasymmärrysta USA:n markkinoista. 
 

Nevada

Nevada tarjoaa sijaintinsa puolesta oivallisen portin Kalfornian massiivisille cleantech-markkinoille. Nevadan osavaltion suurin kaupunki Las Vegas on puolestaan tunnettu USA:n data hubina. Myös verotuksen puolesta Nevada tarjoaa suotuisan bisnessympäristön. Business Finlandin tavoitteena on viedä suomalaisia cleantech-yrityksiä tutustumaan Nevadan tarjoamiin markkinamahdollisuuksiin. Waterstart  on esimerkki Nevadassa toimivasta innovaatiokehittäjästä vesisektorin yrityksille, joka tarjoaa muun muassa pilontointimahdollisuuksia. Jos olet kiinnostunut Nevadan tarjoamista markkinamahdollisuuksista, ota yhteyttä:

Head of Cleantech Industry Ilkka Homanen, Business Finland, ilkka.homanen@businessfinland.fi, + 358 44 577 4430 
 

Asiantuntijamme apunasi maailmalla

Suomessa toimivat Business Finlandin asiantuntijamme (CleanWeb-ohjelmatiimi ja asiakasvastaavat) auttavat valmistautumisessa, ja USA:ssa toimivat kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijamme avaavat yrityksellesi ovia markkinoille. Heillä on verkostoja, potentiaalisiin asiakkaisiin, kumppaneihin, rahoittajiin sekä paikallisiin yrityskiihdyttämöihin.  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme: 

 • Aki Luukkainen, kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija, Los Angeles, aki.luukkainen (at) formin.fi
 • Veijo Komulainen, kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija, New York, veijo.komulainen (at) formin.fi

Katso Akin ja Veijon vinkit USA:n markkinoille menoon:


Kansainväliset kiihdyttämöohjelmat

Osallistumalla ulkomaiseen kiihdyttämöohjelmaan voit nopeuttaa USA:n markkinoille menoa, validoida asiakastarvetta ja rakentaa bisnestä kohdemarkkinalla. Lue lisää kansainvälisistä kiihdyttämöohjelmista.

 
Cleantech sales week 12.-16.11.2018

Viikon matka Los Angelesiin ja San Diegoon tähtää yritysten myynnin edistämiseen USA:ssa. Sekä yksityisiä että julkisia potentiaalisia asiakkaita tavataan Kalifornian alueella sekä muilla valituilla alueilla USA:ssa. Jos kiinnostuit matkasta, ota yhteyttä Aki Luukkaiseen, aki.luukkainen (at) formin.fi. 

Katso, mitä ovia Cleantech Sales Week voisi avata sinun yrityksellesi:

GAP-ohjelma

GAP-ohjelma tarjoaa market entry -suunnitelman USA:n markkinoille. Global Access -ohjelman puolen vuoden tiiviin työskentelyjakson aikana yritykselle laaditaan kansainvälinen market entry -suunnitelma. Suunnitelman laatii jokaiselle yritykselle erikseen räätälöity tiimi UCLA:n MBA-tutkintoa suorittavia ammattilaisia. Lisätietoa: Teemu Varonen teemu.varonen (at) businessfinland.fi

 
Amcham

Acham on kansainvälinen bisnesyhteistö, joka auttaa kansainvälistymisessä muun muassa USA:n markkinoille. 

Muiden järjestämiä palveluita ja tapahtumia

Yhteyshenkilö: Ilkka Homanen, Head of Industry, Cleantech, Business Finland, Ilkka.homanen (at) businessfinland.fi


Työkaluja asiakasymmärryksen kasvattamiseen

Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen on oleellista hyvän palvelun ja tuotteen kehittämisessä sekä onnistuneessa markkinoinnissa. Näistä materiaaleista ja tutkimuksista saat apua asiakasymmärryksen kasvattamiseen.

Pienten ja isojen yritysten yhteistyöstä vauhtia kasvuun: 


Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Ota yhteyttä

Ohjelmapäällikkö
Outi Suomi

+358 50 5577 699
outi.suomi (at) businessfinland.fi

Ohjelmakoordinaattori
Paula Eskola

+358 40 555 2961
paula.eskola (at) motiva.fi

CleanWeb-ohjelman tiimi