New Space Economy

Rahoitusta suomalaisille yrityksille kasvavaa avaruusalaa hyödyntävien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

Suomalainen avaruusosaaminen maailmankartalle

New Space Economy -ohjelman tavoitteena on hyödyntää avaruusalan kasvun mahdollisuudet ja tuoda suomalaisten osaamista esiin kansainvälisesti.

Ohjelman kuvaus

Avaruus ja siihen liittyvän liiketoiminnan osaamisen kysyntä kasvaa globaalisti. Maailmanlaajuisessa murrosvaiheessa avaruusalan toimijat, roolit ja tekemisen tavat uudistuvat. 

Business Finlandin New Space Economy -ohjelma tarjoaa rahoitusta, verkostoja ja vientipalveluja suomalaisen avaruusosaamisen kehittämiseksi globaaliksi liiketoiminnaksi.

Kohderyhmät

New Space Economy -ohjelma on tarkoitettu suomalaisille, kasvavaa avaruusalaa uudistaville startup-yrityksille, kasvua hakeville valmistavan teollisuuden yrityksille ja dataa hyödyntäville yrityksille. Ohjelma tarjoaa lisäksi verkostoja ja vientipalveluja.

Ohjelmassa rahoitetaan myös suomalaista avaruustutkimusta.

Tavoitteet

New Space Economy -ohjelman tavoitteena on saada mitattavia talouskasvuun ja työllisyyteen vaikuttavia tuloksia verkostoilla sekä uusilla liiketoimintamalleilla. Ohjelma tavoittelee myös osallistuvien yritysten viennin kaksinkertaistamista vuoteen 2020 mennessä sekä vähintään 600 miljoonan euron vuosittaista liikevaihtoa alan palveluissa.

Tavoitetta tukee Euroopan avaruusjärjestö ESA:n kiihdyttämö Otaniemessä, joka tarjoaa tulevina vuosina viidellekymmenelle kasvua hakevalle innovatiiviselle yritykselle hyvän lähtölaukauksen kansainvälisille markkinoille.

Huipputason avaruusosaamista Suomesta

Euroopan avaruusjärjestö ESA:n jäsen Suomi on ollut vuosikymmenien ajan mukana eurooppalaisessa avaruustoiminnassa. Suomalaiseen avaruusosaamiseen voit tutustua Space Finland -sivustolla, joka esittelee avaruustoimintaa Suomen, liiketoiminnan ja tutkimuksen näkökulmasta. 

Tutustu suomalaiseen avaruusosaamiseen: www.spacefinland.fi

Seuraa Twitterissä: #SpaceFinland

Ota
yhteyttä

Ohjelmapäällikkö
Markus Ranne

+358 (0)2946 95453
markus.ranne (at) businessfinland.fi