Maarit Ahola

Ready Steady Go -tasot

Kansainvälistymisvalmennus, jakelutiet ja markkinointiviestintä (Ready) 1 pv

Kuvaus: Kansainväliset myynti- ja jakelukanavat ja toimijat, jakelukanavayhteistyö, kustannukset, myynti, jakelukanavien etsiminen, markkinointiviestinnän periaatteet ja työkalut,  markkinointimateriaali, erilaiset kansainvälisen matkailumarkkinoinnin keinot ja sosiaalinen media. Yritys- ja maaesimerkit.

Kansainväliset jakelu- ja myyntikanavat (Steady)  1 pv

Kuvaus: Yrityksen vientikelpoisuuden kriteerit ja menestystekijät, myynti/jakelukumppanityypit, kansainvälisen yhteistyökumppanin ja jakelukanavan haku ja kohdemarkkinan selvittäminen, matkanjärjestäjien vaatimukset (esim. tuote, hinta, markkinointituki), tuotteen testaus kv-markkinalla,  vastuut. Yritys- ja maacase-esimerkit. Teeman ja kohdemaiden syventäminen yritys/markkinointialueen tarpeen mukaisesti

Kansainvälistymisvalmennus:  Japani markkina-alueena (Go)  1 pv

Kuvaus: Japanilaisen matkailijan profiili, tavat ja tottumukset, toiveet, matkailu Suomeen ja Eurooppaan. Tuotteistaminen, myynti-, markkinointi- ja jakelukanavat ja –keinot.  Matkanjärjestäjien odotukset ja toiveet, kiinnostus. Potentiaaliset yhteistyökumppanit. Yritys- ja tuotteistamisesimerkkejä.

Yrityskohtainen konsultointi kansainvälisille markkinoille (Go)

Kuvaus: Yrityksen kansainvälistymis- ja markkinoinnin suunnitelma lähtökohta-analyysista, maa-, asiakas- ja kumppanivalinnoista markkinalle menoon ja  operatiivisiin toimenpiteisiin. Eri kulttuurien väliset eroavuudet käyttäytymisessä ja työskentelytavoissa, liiketoiminnassa ja neuvottelutaidoissa.

Lisätietoja

Maarit Ahola on kokenut matkailu- ja elintarvikeyritysten kansainvälisen liiketoiminnan sparraaja ja kouluttaja, jolla on kumppaniverkosto mm. Euroopassa, Aasiassa.

Maarit Ahola
maarit.ahola(at)hotmail.com
Puh. (0)50 568 1836