Siirry sisältöön

Kiinan yrityskiihdyttämöt

Kiinan startup-yritysten määrä ja kasvuyrityksille suunnatut palvelut ovat lisääntyneet nopeasti viime vuosina. Vilkkaimmat kasvuyrityskeskukset ovat Pekingin lisäksi Shanghai ja Shenzhen sekä nousevat Hangzhou, Guangzhou ja Chengdu.

Hae mukaan

Vuonna 2016 Kiinassa toimi noin 4000 yrityskiihdyttämöä, jotka tarjoavat palveluita sekä paikallisille että ulkomaisille startupeille. Kiihdyttämöt voi jakaa kolmeen luokkaan: valtion perustamat kiihdyttämöt, yliopistojen yhteydessä toimivat kiihdyttämöt ja yksityiset kiihdyttämöt.

Kiinan startup-ympäristöön ja maassa toimiviin yrityskiihdyttämöihin ja hautomoihin voi perehtyä tarkemmin Tekesin (nyk. Business Finland) julkaiseman uuden käsikirjan avulla. Käsikirja esittelee startup-yrityksille hyödyllisiä palveluita ja antaa vinkkejä Kiinan markkinoille pyrkiville yrityksille. Julkaisun kirjoittajat ovat Riikka Koponen, Maggi Li ja Tero Kosonen B&B Advisors Shanghaista.

 

China Accelerator

HAX

Microsoft ScaleUp

  • Valitut tiimit saavat toimistot käyttöönsä 4-6 kk:si Microsoft Asia Research Institutissa Pekingissä, mentorointia, asiantuntijoita ja  Microsoft Azure pilvipalveluita 3miljoonan yuanin arvosta.
  • Ohjelmaan voi osallistua Pekingissä tai Shanghaissa. Hakuja on kaksi kertaa vuodessa kumpaankin kaupunkiin.
  • Lisätietoa kiihdyttämön kotisivuilta

Plug and Play

XNode

  • Ohjelma kestää kahdeksan viikkoa ja se on suunnattu market entry -vaiheen kasvuyrityksille. Ohjelma tarjoaa tukea niille, jotka aloittavat liiketoimintaansa Kiinassa ja tarvitsevat liiketoimintasuunnitelman visioon, mahdollisuuksiin, toteutussuunnitteluun ja resursointiin apua. 
  • Lisätietoa kiihdyttämön kotisivuilta

TAIWAN

Startup Global Program 

  • Taiwanilainen kiihdyttämö, joka sopii esimerkiksi startup-yrityksille, jotka toimivat elektroniikkatuotteiden parissa ja hakevat sopivaa valmistus- tai kaupallistamiskumppania. Kiihdyttämöön hyväksytään yrityksiä seuraavilta toimialoilta: AI & Big Data, IoT & Smart Device, Digital Health, AR & VR, Mobility, Green Tech.
  • Lisätietoa kiihdyttämön kotisivuilta

Ota yhteyttä

Advisor, Peking, Kiina

Tianxing (Luke) Li

+86 185 1563 3592
luke.li (at) businessfinland.fi