Case 07.02.2020

Slut på osakligt innehåll i sociala medier – Utopia Analytics moderator baserad på artificiell intelligens används även i Storbritannien

Textanalysföretaget Utopia Analytics som grundades 2014 har på ett par år växt från ett startup-företag till ett växande företag med globala ambitioner. Företag driver sin verksamhet i Storbritannien med fokus på kvalitet och närvaro – detta har man lyckats så bra med att man till och med i parlamentet vill höra om företagets syn på artificiell intelligens.
Mer information

Mari-Sanna Paukkeri

verkställande direktör
Utopia Analytics
+358 50 344 0501
mari-sanna.paukkeri (at) utopiaanalytics.com

Janne Huuskonen

marknadsförings- och kommunikationsdirektör
Utopia Analytics
+358 50 444 0941
janne.huuskonen (at) utopiaanalytics.com

Twitter:
@UtopiaAnalytics

Utopia Analytics: Mari-Sanna Paukkeri

Moderatorn baserad på artificiell intelligens som utvecklats av finländska Utopia Analytics övervakar sakligheten hos diskussioner på webben: exempelvis hos kommentarer på nyhetsartiklar, e-handelsplatser och chattrum för olika spel.

Företagets produkt Utopia AI Moderator används redan i Finland av landets största webbmedia Iltalehti.fi och webbhandelsplatsen Tori.fi.

Den ena av grundarna av Utopia Analytics och företagets verkställande direktör, teknologie doktor Mari-Sanna Paukkeri säger att företagets mål är att införa en ny tidsera för diskussioner i sociala medier. Med hjälp av effektiv modering avlägsnas osakligt innehåll från sociala medier och stör inte användarna av tjänsten eller personerna som modererar tjänsten.

"I praktiken är uppgiften för vår produkt den samma som för ordningsvakter i den fysiska världen – att övervaka hur människor beter sig. Riktlinjerna för vår produkts modifiering fastställs alltid av en människa: den artificiella intelligens lär sig av mänskliga beslut med hjälp av exempel. Riktlinjerna för modering fastställs av kunden. Vi erbjudet ett verktyg för detta i praktiken, även vid ytterst stora textvolymer", säger hon.

I praktiken var systemet alltså nere i endast 5 minuter under hela förra året. Hur många andra företag kan säga samma sak?

Utopia Analytics produkt kan användas på olika språk. Det växande företaget strävar efter att bli världens ledande textanalysföretag. Redan nu har företaget verksamhet i fem världsdelar.

"En av höjdpunkterna förra året var att vårt system stod pall i 99,999 procent av fallen. I praktiken var systemet alltså nere i endast 5 minuter under hela förra året. Hur många andra företag kan säga samma sak?", frågar sig Paukkeri.

Artificiell intelligens lär sig språk som förändras och nya ämnen i media

Utopia Analytics har siktat på internationell verksamhet redan från början. Företaget har haft kontakter i Storbritannien redan länge och i början av 2019 ingick företaget ett partnerskap med en brittisk varumärkesbyrå.

Utvecklingen har gått snabbt: sommaren 2019 blev företaget inbjudet till ett officiellt hörande i det brittiska parlamentet för att berätta om hur man kan man moderera hatprat med modern teknologi. I oktober samma år deltog företaget i en stor internationell tillställning med temat bekämpning av falska nyheter och desinformation i det irländska parlamentet. Det har inte varit någon brist på intervjuförfrågningar.

Sin första pilotkund fick Utopia Analytics i Storbritannien i november förra året. För tillfället för företaget flera samtal med potentiella exportområden. Utöver Utopia AI Moderator är britterna även intresserade av företagets produkt för försäkringsbranschen Utopia AI Claim Handler. Utopia Analytics har som mål att utöka sin kundkrets och funktioner inom flera olika branscher i Storbritannien.

"Våra högklassiga produkter gör att vi skiljer oss från mängden. Vår teknologi kan hantera just det språk eller den dialekt som kunderna använder. Produkten kan även fås i användning på endast två veckor", säger Paukkeri.

"Naturliga språk förändras givetvis hela tiden och nya ord introduceras hela tiden och i media dyker nya ämnen ständigt upp. Därför erbjuder vi maskininlärning som tjänst: vår modell ser till att kvaliteten hos modereringen bevaras trots förändringar och kunden behöver inte själv känna till hur systemet ska skötas", fortsätter Paukkeri.

Var fysiskt närvarande och utnyttja kulturkännedomen hos lokalbefolkningen

Storbritannien är en intressant marknad för Utopia Analytics på grund av sin storlek. Business Finland och Finlands ambassad har bistått företaget bland annat med val av samarbetspartner och skapande av kontakter med kunder.

Även om det är lätt att göra affärer i ett engelskspråkigt land har man även stött på överraskningar.

"Ständig närvaro i landet är ytterst viktigt och vi har därför själva besökt Storbritannien flera gånger. Det lönar sig även att beakta att det kan ta tid att sälja in artificiell intelligens, eftersom det är nytt överallt", säger Paukkeri.

Hon säger att det faktum att företaget är finländskt har varit både till för- och nackdel i Storbritannien.

"Vi är ett litet land utanför Storbritannien, men å andra sidan har Finland ett rykte utomlands som en föregångare inom teknologi", säger Paukkeri.

Hennes tips för den brittiska marknaden är följande: utnyttja kännedomen om kulturen hos lokalbefolkningen.

"På detta vis kan företaget betydligt mer effektivt utveckla sin verksamhet i landet", säger Paukkeri.

Mer information på  finska