Pressmeddelande 21.12.2020

Filmen I Remember, som spelades in i Finland, har premiär i Kina till julen

Den kinesiska filmen I Remember, som spelades in i Finland, ger Finland massor av positiv publicitet mitt under coronapandemin. Miljöerna i filmen är den rena och orörda naturen i Lappland samt den pulserande stadskulturen i Helsingfors. Produktionsbolaget kom till Finland tack vare det produktionsincitament för den audiovisuella branschen som beviljades av Business Finland.

Den romantiska dramafilmen I Remember följer två arbetskamrater under en arbetsresa till Finland. Från Helsingfors fortsätter deras resa till flera olika platser i Lappland, inklusive Rovaniemi, Kemijärvi och Kittilä. Filmen spelades in i Finland i början av vintern 2020.

I filmen ser vi de populära kinesiska skådespelarna Angelababy (Mojin: The Lost Legend, General and I) och Hongchi Lee (Love You Forever, Thanatos, Drunk). Även självaste jultomten medverkar. Angelababy har över åtta miljoner följare på Instagram, och Forbes China har henne på 16:e plats på sin lista över kinesiska kändisar 2020. Filmen kommer att få stor synlighet i Kina, främst tack vare huvudrollsinnehavarna.

Att denna internationella produktion kommit till Finland är ingen slump, utan resultatet av en stark marknadsföring och regionalt samarbete.  Valet av inspelningsland påverkades i hög grad av det produktionsincitament för den audiovisuella branschen som Business Finland beviljade för produktionen.  Produktionsbolaget hade redan tidigare bekantat sig med inspelningsplatserna som gäst hos Lapplands filmkommission. Helsinki Marketing, Helsingfors stad och Lapplands filmkommission medverkade i produktionen av filmen.

- Business Finlands AV-incitament ger en ekonomisk morot att komma till Finland, och vi vill bli kända som en trygg, fungerande och effektiv helhet av produktionstjänster. Att vi får en så här betydande produktion till Finland är ett utmärkt exempel på vad man kan få till stånd genom samarbete i ett land som Finland, med yrkeskunskap och platta hierarkier.

Vid sidan av finansieringen kan film- och serieproduktioner dra nytta av samma saker i Finland som internationella turister: vi kan erbjuda såväl natur- och vildmarksmiljöer som fräscha stadsmiljöer dit det är lätt att ta sig tack vare en fungerande infrastruktur, säger Paavo Virkkunen, direktör för Finland Promotion Service inom Business Finland. 

I Remember regisserades av Nan Zhou och har premiär i Kina den 24 december 2020. År 2020 uppmärksammas också Finlands och Kinas 70-åriga diplomatiska relationer. Filmen bidrar till att hålla kvar Finland i kinesernas minne och uppmuntrar dem till att resa hit, när världsläget igen tillåter det.

Mer information för medierna:

Paavo Virkkunen, Executive Director, Finland Promotion Services | Business Finland, paavo.virkkunen (at) businessfinland.fi 0407666355

Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing. Visit Finland | Business Finland, heli.jimenez (at) businessfinland.fi 050 5943 832

Heli Hemgård, Communications Manager. Visit Finland | Business Finland,
heli.hemgard (at) businessfinland.fi 040 901 5219

Visit Finland ansvarar i egenskap av nationell expert och aktiv aktör inom turismbranschen för främjande av turistresor från utlandet till Finland. Visit Finland stöder företag och grupper av företag inom branschen i utveckling och marknadsföring av turismtjänster för den internationella marknaden. Visit Finland är en del av Business Finland www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland är en offentlig finländsk aktör, som erbjuder innovationsfinansiering och internationaliseringstjänster samt främjar turism och investeringar i Finland. Inom organisationen arbetar 750 experter på 40 verksamhetsställen ute i världen och 16 i Finland. Business Finland är en del av Team Finland-nätverket. www.businessfinland.fi