Pressmeddelande 11.12.2020

Visit Finlands Say it with Santa-kampanj charmar världen

Denna jul har Visit Finland tagit hjälp av självaste jultomten för att förmedla julhälsningar och varm julstämning över hela världen. I Say it with Santa-kampanjen bad människor jultomten att förmedla hälsningar till deras närmaste. Jultomten fick över 13 000 ansökningar, och sidan besöktes i 175 olika länder.

I Visit Finlands internationella marknadsföringskampanj Say it With Santa hade jultomten huvudrollen som förmedlare av hälsningar.

- Vi ville hjälpa människor att hålla kontakt med sina närmaste och dela julens magi även på distans. Med jultomtens hjälp berättade vi om Finlands styrkor som turistmål. Även om det inte går att resa just nu kan vi hålla oss kvar i människors minne och hjärtan, säger Heli Jimenez, ansvarig direktör för Business Finlands internationella marknadsföring. 

Ute i världen är Finland känt även som ett julland. Många turister har charmats av vår rena luft och natur, tystnaden, vintern, norrskenet och högklassiga upplevelser.

Personliga meddelanden, livesändning och intervjuer från hela världen

I Say it with Santa-kampanjen förmedlar jultomten människors personliga julhälsningar. Man kunde ansöka om en egen julhälsning i november genom att skriva till jultomten på kampanjwebbplatsen.

Jultomten fick över 13 000 ansökningar från nästan 150 olika länder. Bland dessa valdes 80, som blev till glada och rörande videohälsningar. Videohälsningarna publiceras på YouTube i december och skickas till de sökande. Även ett romantiskt frieri från Sydkorea finns med.

- Kampanjen har väckt stort intresse. Utöver det stora antalet ansökningar gavs under jultomtens mediedag drygt 20 virtuella intervjuer till olika medier runt om i världen, bland annat i Japan, Frankrike, Ryssland och USA. Vi har redan fått långt över hundra medieträffar, berättar Jimenez.

Say it with Santa-kampanjen fortsätter till december. Vid sidan av videohälsningarna kan man följa jultomten bland annat i livesändningar på Instagram. Några lyckliga får också träffa tomten via videosamtal.

Även finländare kan följa den varmhjärtade julkampanjen på adressen www.sayitwithsanta.com och i Visit Finlands kanaler i sociala medier: FacebookYouTubeInstagram: @ourfinland.

Se hälsningar!

Tips: Say it with Santas Instagram-livesändningar @ourfinland: fre 11.12 kl. 13.30–14.30 / Japan och kl. 20.00–21.00 / global samt livesändning för Kina kl. 12.00.

Mer information för medierna:

Mervi Holmén, Marketing Communications Manager
Visit Finland | Business Finland
mervi.holmen (at) businessfinland.fi
tfn 040 089 2488

Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing
Visit Finland | Business Finland
heli.jimenez (at) businessfinland.fi
tfn 050 5943 832

Heli Hemgård, Communications Manager
Visit Finland | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi
p. 040 901 5219

Visit Finland ansvarar i egenskap av nationell expert och aktiv aktör inom turismbranschen för främjande av turistresor från utlandet till Finland. Visit Finland stöder företag och grupper av företag inom branschen i utveckling och marknadsföring av turismtjänster för den internationella marknaden. Visit Finland är en del av Business Finland www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland är en offentlig finländsk aktör, som erbjuder innovationsfinansiering och internationaliseringstjänster samt främjar turism och investeringar i Finland. Inom organisationen arbetar 750 experter på 40 verksamhetsställen ute i världen och 16 i Finland. Business Finland är en del av Team Finland-nätverket. www.businessfinland.fi