Siirry sisältöön

Metsä-paviljonki

- suomalaisten kotipesä 

Suomi esillä Japanissa 2020-2021

Business Finlandin operoima Metsä-paviljonki sijaitsee Tokiossa Suomen suurlähetystön alueella vuoden 2021 loppuun saakka. Paviljonki on yksi historian merkittävimmistä vientiprojekteista Japaniin. Tokion olympialaisten ja paralympialaisten aikana paviljonki toimii Suomen joukkueiden kotipesänä.

Metsä-paviljonki
Suomen näyteikkuna

Tervetuloa Tokion Suomeen!  

Metsä-paviljonki on Suomen ja suomalaisen viennin pysyvä näyteikkuna Japanissa vuosina 2020 ja 2021. Se on näyttävä alusta hyödynnettäväksi suomalaisille vientiyrityksille, kärkihankkeille, huippuosaamiselle ja kulttuurille. Metsä-paviljongin kantavat teemat ovat digitaalinen teknologia, kestävä kehitys ja luonto.

Puisen, suomalaisesta kestävästi kasvatetusta metsästä lähtöisin olevan Metsä-paviljongin tuottaa projektin pääkumppani Metsä Group ja sen on suunnitellut suomalainen Helin & Co arkkitehtitoimisto. Paviljongin sisätilojen designin ja kalustesuunnittelun on suunnitellut taiteilija Ulla Koskinen.

Olympialaisten ja Paralympialaisten aikana paviljonki muuttuu Suomen joukkueiden kotipesäksi, Olympic National Partner House:ksi.

Tokyo 2020

(c) Helin & Co Architects

Metsä-paviljonki rakennetaan valmiiksi alkukesästä 2020. Toimintavalmiina se on alkusyksystä. Avajaisia vietetään koronaepidemiasta johtuen siinä vaiheessa, kun se on Japanissa turvallista. Paviljongin avoinna oloaika tulee näillä näkymin jatkumaan aina vuoden 2021 loppuun saakka. Tuona aikana suomalaiset yritykset ja yhdistykset käyttävät paviljonkia omien tapahtumiensa tapahtumapaikkana. Kalenteriviikot on jaettu teemaviikoiksi, jolloin paviljongissa järjestetään teemoihin sopivaa ohjelmaa.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi tutustumaan Metsä-paviljonkiin – Suomen kotiin Tokiossa.

Tule
kumppaniksi

Projektin kumppaneina on lukuisia suomalaisyrityksiä, kuten Metsä Group, Finnair, Arctic Blue Gin, Nokia, Supercell ja iLOQ

Suomalaiset yritykset pääsevät edelleen mukaan hankkeeseen. Tokion Metsä-paviljonki hyödyttää yrityksiä, joilla on jo valmius toimia jälleenmyyjän kautta Japanin markkinalla, haluavat hyödyntää Suomen positiivista imagoa Japanissa ja jotka haluavat järjestää paviljongissa tapahtumia omille kohderyhmilleen.

Eri tasoiset kumppanuuspaketit varmistavat, että yritys voi valita omien valmiuksiensa mukaan sopivan partner-tason. Ota yhteyttä,  mikäli kumppanuus ja Japanin markkina kiinnostaa!