Siirry sisältöön

Matkailu Espanjasta Suomeen

Espanjalaisia kiinnostavat Suomessa Lapin ja Helsingin lisäksi myös Järvi-Suomi ja merellinen saaristo. Mieluisia elämyksiä tarjoavat luonto, kulttuuri & design sekä ruoka. Espanja on kasvava lähtömaa ympärivuotiselle matkailulle.

Miksi Espanja?

  • 60% espanjalaisista matkanjärjestäjistä ja matkatoimistoista uskoo matkailun palautuvan normaaliksi 2021 aikana.
  •  Turvallisuus, rentoutuminen ja hyvä, paikallinen ruoka ovat tärkeitä arvoja espanjalaisille, kun he suunnittelevat lomiaan.
  • Tärkeintä lomalla on paikalliseen elämään tutustuminen, luontoaktiviteetit ja paikallinen kulttuuri.
  •  Espanjalaisten matkustus Suomeen on kovassa kasvussa, yöpymiset ovat kasvaneet 63% vuodesta 2015 vuoteen 2019.
  • Ennen koronaepidemiaa alkutalvella 2020 espanjalaisten yöpymiset lisääntyivät 22%.
  • Suomella on suuri potentiaali kasvaa Espanjassa ympärivuotiseksi matkakohteeksi.
  • Espanjalaisten kiinnostus pohjoismaita kohtaan on nousussa.

Suomen myyntivaltit Espanjassa

Suomalaisten onnellisuus linkitettynä suomalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin (sauna, järvet, mökki, kaupunkielämä) ovat kiinnostavia teemoja Espanjassa. Nämä teemat tulee sanoittaa kiinnostaviksi sisällöiksi ja tuottaa matkapaketeiksi, jotta kiinnostusta Suomea kohtaan saadaan lisättyä ja kysyntää kiihdytettyä.

Joulupukki on hyvän tahdon lähettiläs ja jo tunnettu Espanjassa. Talvilomat Lappiin lisääntyvät kiihtyvällä vauhdilla ja houkuttelevat perheitä matkustamaan Suomeen. Joulupukki kuuluu Suomeen ja Lappiin!

Kestävyys ja vastuullisuus ovat teemoja, jotka ovat nousseet entistä tärkeämmiksi myös espanjalaisten matkailijoiden mielissä. Suomi harvaan asuttuna maana tarjoaa lomalaisille yksityisyyttä ja tilaa. Espanjassa nähdään Suomi entistä enemmän myös kesäkohteena ja erityisesti järviin kohdistuu suurta kiinnostusta. Tämä edellyttää meiltä hyvää tuotteistamista ja ahkeraa myynninedistämistä.

 

Espanjan markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailun trendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus elokuu 2021

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Espanja

Espanja - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Account Manager

Heli Saari

+358 40 564 2780

Ruotsi, Ranska, Espanja

Sales & Marketing Manager

David Campano

+34 634 718 855

Espanja