Siirry sisältöön

Matkailu Italiasta Suomeen

Suomi vetoaa autenttisia elämyksiä etsivään dynaamiseen matkaajaan, joka haluaa päästä kiinni matkakohteen todellisesta luonteesta.

Kilpailukenttä

Norja on vahva ympäri vuoden ja sillä on myös vahva markkinointiläsnäolo Italiassa, mm. näyttävät online-kampanjat. Erityisesti kesällä vuonot ja risteilyt, valtteja ovat Hurtigruten ja Nordkapp.

Ruotsin Lappi jää varsinkin markkinointinäkyvyydessä Suomen ja Norjan talven jalkoihin, mutta Ruotsi on kuningas city break -tarjonnassa, ja jo Tukholma yksinään pitää Ruotsin jalansijan Italiassa merkittävänä.

Viron Tallinna on tuoreena kohteena nostanut osakkeitaan italialaisten silmissä, etuna huokeat lentoyhteydet.

Norja tekee hyvin vahvaa matkanjärjestäjäyhteistyötä ja panostaa maantieteellisesti laajaan alueeseen ympäri vuoden (kesän osuus matkustajavirroista noin 40 %). Norja puhuttelee hyvin samankaltaista kohdeyleisöä kuin Suomi: seikkailunhaluiset luontoa arvostavat henkilöt sekä modernit "mielipidejohtajat", jotka etsivät individualistisia matkakohteita. Ruotsi pyrkii vetoamaan ennen kaikkea city break -matkailijoihin. Markkinointi nojaa korostuneesti Tukholman (ja Göteborgin) vetovoimalle Italiassa.

Tuotteet

"Luonto, hiljaisuus, puhtaus, keskiyön aurinko, avarat maisemat, villieläimet"

"Luminen talvivaltakunta, revontulet, Lappi, joulupukki ja Rovaniemi"

"Helsinki, design, kulttuuri"

Kesä: City Breaks, Helsinki osana Skandinavian/Baltian pääkaupungit -kiertomatkoja, Helsinki&Pietari, risteilyt, Fly&Drive, ulkoilma-aktiviteetit (suosituimpina pyöräily ja vaellus), mökkilomat, villieläinten bongaus, Suomen Lappi yhdistettynä Nordkappiin.

Talvi: Rovaniemi ja joulupukki, ulkoilma-aktiviteetit (erit. moottorikelkka- ja huskysafarit).

Teemoja, joihin kannattaa panostaa: Glbt-matkailu, ekoturismi, luontopainotteiset seikkailuelämykset, energinen city break -tyyppinen tarjonta, suomalainen lifestyle, ruokakulttuuri osana matkaa.

Erityisen kiinnostavia eri alueiden/ kaupunkien väliset yhteistyöverkostot, jotka pystyvät tarjoamaan uusia kiinnostavia elämyksiä ja tuoteyhdistelmiä.

Autenttiset elämykset ja eksotiikka, mutta yhdistettynä korkeatasoiseen majoitukseen ja palveluun.

Kohderyhmät

Pääasiallinen kohderyhmä seikkailunhaluiset ja hyvätuloiset nuoret/nuorekkaat aikuiset (pariskunnat tai pienet kaveriryhmät). Joulusesonki vetää lisäksi lapsiperheitä. Kesällä nuoret parit ja pienet ryhmät, Fly&Drive, mökkilomat, ulkoilma-aktiviteetit. Talvella lapsiperheet, joulupukki ja Rovaniemi, erilaiset talvisafarit, eksoottinen majoitus.

Merkittävimmät lähtöalueet Italiassa ovat Lombardia (Milano), Lazio (Rooma), Piemonte (Torino).

Suomi ei vetoa italialaiseen aurinkoa ja merta etsivään massaturistiin, vaan autenttisia elämyksiä etsivään dynaamiseen matkaajaan, joka haluaa päästä kiinni matkakohteen todellisesta luonteesta.

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Italia

Yhteystiedot

Account Manager

Heli Saari

+358 40 564 2780

Ruotsi, Ranska, Espanja