Siirry sisältöön
Blogi 07.09.2021

Market Access -ohjelmalipulla Aasiaan, hae mukaan nyt!

Nyt on uutta kerrottavaa: nimittäin Aasian Market Access -ohjelmalipulla ei enää pääse pelkästään Kiinaan vaan myös Kaakkois-Aasiaan!
Kirjoittaja
Harriet Gullstén

Senior Advisor, Market Access Programs
harriet.gullsten (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 776

X:
@HarrietGullsten

Suunnitteleeko yrityksenne liiketoiminnan kasvattamista tai kasvatatteko liiketoimintaanne juuri Kiinan ja Kaakkois-Aasian alueella? Oletteko valmiita laittamaan itsenne likoon, jotta saisitte kattavan lopputuleman? Onko yrityksellänne jo liikevaihtoa ja paukkuja laittaa markkinaan menoon? Näiden harkintojen tueksi tarjoamme Market Access -yhteistyötä.

Mikä on Market Access Program Aasiaan (MAP)?

MAP on Business Finlandin palvelu, jossa yhteistyöyliopiston MBA-opiskelijat tekevät suomalaiselle yritykselle räätälöidyn kokonaisvaltaisen markkinoillemenosuunnitelman joko uudelle markkinalle tulevalle tai markkinassa laajentumaan pyrkivälle yritykselle.

Me Business Finlandissa teemme yhteistyötä paikallisten huippuyliopistojen (Kiina ja Singapore) ja niiden työelämässä jo kokemusta kartuttaneiden MBA-opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat tekevät puolen vuoden työn, josta yritykselle jää kattava esitys ja loppuraportti. Kaikki tämä pohjautuu opiskelijoiden aiempaan työkokemukseen, tehtävään selvitystyöhön, kontakteihin ja yliopiston tietovarantoon.

Milloin kannattaa hakea mukaan MAPiin?

Mikäli yrityksenne pilotoi uutta tuotetta tai palvelua, yrityksellänne on riittävästi sekä taloudellisia että henkilöresursseja ja olette valmiita panostamaan aikaa ja vaivaa laadukkaan suunnitelman tekemiseen. Panostus tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksestänne löytyy henkilö tekemään yhteistyötä MBA-tiimin kanssa. Edellytämme myös, että yrityksellänne on tai aikomus palkata henkilö/henkilöitä kohdemarkkinaan. Aiempi osallistuminen MAPiin ei estä teitä osallistumasta siihen uudelleen, uudella tavoitteella.

Kuinka yritykset valitaan MAP-ohjelmaan?

Yritysten valinta MAP –ohjelmaan on kaksiosainen prosessi. Ensin Business Finland käy läpi ehdokkaat, ja suosittelee sopivimmille hakemuksen jättämistä. Kohdeyliopisto käy läpi hakemukset, valitsee yritykset sekä näille sopivat opiskelijatiimit. Kick-off –tilaisuuden jälkeen MBA-opiskelijaryhmät ja yritykset aloittavat projektinsa.

Projektissa yritys voi saada joko rohkaisevan tai harkitse vielä -palautteen markkinoille menoon. Yritys saa kattavan esityksen sekä raportin, jotta se voi rohkaisevan lopputuleman innoittamana hyödyntää markkinoille menossa.

MAPin kesto ja kustannukset

Määräaika hakemusten jättämiselle on 31.10.2021 Ohjelman kesto on 4-6 kk ja maksaa yritykselle alkaen 15 000€. Business Finland:n rahoituspalveluista voi hyödyntää Market Explorer-, Tempo-, t&k- ja NIY –rahoitusta. Nämä keskustelut käydään kuitenkin yrityskohtaisesti ja normaalia rahoitusprosessia noudattaen. Ole yhteydessä Business Finlandiin jo silloin, kun harkitset MAP-yhteistyöhön hakua.

Kannattaa tulla kuulolle myös Health Tuesdayhin 5.10.2021, jossa esittelen tarkemmin MAP-hakua ja sen tavoitteita.

Yliopisto, Maa tai alue Onko ohjelmassa tilaa?
Fudan, Shanghai, Kiina Tilaa
Tsinghua, Peking, Kiina Täynnä
NTU, Singapore, Kaakkois-Aasia Tilaa

Fudanissa ja NTU:ssa on vielä tilaa MAP-osallistujille.

Ota yhteyttä!