Siirry sisältöön

Tietoa
ohjelmista

Eurooppalaiset ohjelmat ja verkostot tarjoavat rahoitusta yrityksille ja tutkimusorganisaatioille. Osallistuminen ohjelmien projekteihin on hyvä tapa kehittää osaamista yhteistyössä kansainvälisten tutkimusryhmien ja yritysten kanssa.

Business Finlandin asiantuntijat auttavat eurooppalaisten ohjelmien tarjoaman rahoituksen löytämisessä ja hyödyntämisessä.

Horisontti

2020

EU:n Horisontti 2020 on maailman suurin tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelma, jonka koko on lähes 80 miljardia euroa vuosille 2014–2020.

Se rahoittaa kansainvälisenä yhteistyönä toteutettavia tutkimus- ja innovointihankkeita, tutkijaliikkuvuutta tai vaikkapa yksittäisen pk-yrityksen innovaationsa kaupallistamisen valmistelua, kun sillä on tähtäimessä kansainväliset markkinat.  

Suomessa Horisontti 2020 -ohjelmaan osallistuvia auttaa Business Finlandissa sijaitseva EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmat -yksikkö EUTI.

EUTIn lisäksi suomalaisosallistujia auttavat Horisontti 2020 -ohjelman sisältöalueisiin erikoistuneet kansalliset yhteyshenkilöt eli NCP:t (National Contat Points). Yhteyshenkilöt työskentelevät Business Finlandissa ja Suomen Akatemiassa. 

Horisontti Eurooppa

EU:n seuraava tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horizon Europe, suomeksi Horisontti Eurooppa käynnistyy vuoden 2021 alussa. 

Tutustu ohjelman valmisteluun

Yhteiset teknologia-aloitteet (JTI)

Yhteiset teknologia-aloitteet (Joint Technology Initiatives, JTI tai Joint Undertakings) toteuttavat vaativia tutkimus- ja innovaatio-ohjelmia Euroopassa. Ne ovat yhteisyrityksiä, joissa yhdistyvät Euroopan komission, yksityisen sektorin ja julkisten tahojen resurssit ja tavoitteet.

Business Finland asiakkaineen on mukana monissa yhteisissä teknologia-aloitteissa, esimerkiksi