Siirry sisältöön

16/10

Hakuaika 17.9.-16.10.

Aiehaku: Suomalaisen elinkeinoelämän osallistuminen eurooppalaisiin vetyarvoketjuhankkeisiin (IPCEI)

Aiehausta järjestetään tiedotustilaisuus torstaina 24.9. 2020 klo 10.30-11.30. Pyydämme ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen oheisen linkin kautta.

Ilmoittaudu tiedotustilaisuuteen

 

Lisätietoja


Reijo Munther

Chief Advisor, Business Finland
reijo.munther (at) businessfinland.fi


Helena Sarén

Head of Smart Energy Program, Business Finland
helena.saren (at) businessfinland.fi


Markku Kivistö

Invest in Finland, Business Finland
markku.kivisto (at) businessfinland.fi


Jyrki Alkio

Johtava asiantuntija, TEM
jyrki.alkio (at) tem.fi


Juhani Tirkkonen

Teollisuusneuvos, TEM
juhani.tirkkonen (at) tem.fi

Haku on päättynyt!

EU:n tavoitteena on teollisuuden ja yhteiskunnan vähähiilistäminen ja CO2-neutraalisuus 2050 mennessä. Suomen on tarkoitus on olla hiilineutraali 2035 mennessä. Osana Suomen energiaa ja ilmastostrategiaa, vety on nousemassa merkittävämpään roolin. EU julkaisi vetystrategian 8.7.2020.

Vetyteknologiaa koskevassa IPCEI:ssä (Important Project of Common European Interest) on tarkoitus löytää t&k:n pohjaavia ensimmäisen investointivaiheen projekteja (First Industrial Deployment – FID) osaksi eurooppalaista vetyarvoketjua. Aiehaun pohjalta harkitaan Suomen osallistumista eurooppalaiseen Vety IPCEI -valtiontuki-ilmoitukseen, kuin myös mitkä hankkeet Suomen ilmoitukseen sisältyisivät. Useat EU:n valtiot ovat julkaisseet kansallisia hakuja eurooppalaisen vetyarvoketjun IPCEIn synnyttämiseksi. IPCEI on jäsenmaiden kansalliseen rahoitukseen pohjaava toimintamuoto, jolla Euroopan uutta teollisuusstrategiaa viedään käytäntöön.

Haku aukeaa 17.9. ja päättyy 16.10. 

Aiehakemukset osoitetaan

Business Finlandin kirjaamoon
kirjaamo (at) businessfinland.fi
tunnuksella "BFOY/19/942/2020"  ja

TEMin kirjaamoon
kirjaamo (at) tem.fi
tunnuksella "VN/20264/2020"

IPCEI-prosessia ja aiehaussa tarvittavia tietoja on kuvattu tarkemmin hakujulistuksessa, joka löytyy haun englanninkieliseltä sivulta.

Suosittelemme yritysten osallistumista Clean Hydrogen Allianssissa käytävään eurooppalaiseen vetykeskusteluun rekisteröitymällä nettisivulle (”Join the alliance” -ruudussa).