Siirry sisältöön
Uutinen 04.09.2023

Kestävien pakkausmateriaalien innovaatioyhtiö Paptic keräsi 23 miljoonan rahoituksen

Kuva: Paptic Oy

Puukuitupohjaisia pakkausmateriaaleja valmistava kasvuyhtiö Paptic Oy on ilmoittanut 23 miljoonan euron kasvurahoituskierroksen päättymisestä. Samalla yhtiön omistajapohja laajenee uusilla, strategisesti tärkeillä kansainvälisillä pääomasijoittajilla.

Uusia pääomasijoittajia ovat saksalainen pääomasijoitusrahasto European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) sekä globaali vesi-, hygienia- ja infektioiden ehkäisy -yhtiö Ecolab. Myös osa yhtiön nykyisistä osakkeenomistajista on osallistunut rahoituskierrokselle, mukaan lukien japanilainen kauppayhtiö Itochu Fibre Ltd, jonka ensimmäisessä sijoituksessa Business Finlandiin kuuluvalla Invest in Finlandilla oli merkittävä rooli.

– Suomella on ainutlaatuinen alusta biopohjaisille ratkaisuille; vahva, uudistuva teollisuusklusteri, maailmanluokan osaamista, erinomainen t&k- ja liiketoimintaympäristö ja runsaasti raaka-ainetta. Olemme ylpeitä siitä, että olemme olleet tukemassa Papticin matkaa tutkimuksesta innovaatioihin sekä kasvuun ja tuoneet Paptic-perheeseen vahvoja strategisia partnereita kuten Itochu Fibre Ltd ja ECBF. Nämä investoinnit auttavat Papticia skaalaamaan kasvuaan Euroopassa, Aasiassa ja globaalisti, sanoo Invest in Finlandin asiantuntija Helvi Väisänen.

Joustopakkausmarkkinan on arvioitu olevan tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yli 200 miljardia euroa vuosittain, ja käytetyistä materiaaleista 70 % on muoveja. Se voitaisiin korvata Paptic-materiaaleilla lähes puolessa loppukäytöistä.

Monet tunnetut elektroniikka-, tekstiili- ja hygieniatuotteiden brändit ovat jo sitoutuneet siirtymään muovista kiertotalouden mukaisiin pakkausratkaisuihin, joissa korostuvat uusiutuva raaka-aine kestävistä lähteistä, kierrätettävyys sekä vähähiilisyys. Siirtymää vahvistavat kierrätys- ja ilmastotavoitteet EU:ssa ja muilla markkinoilla.

Lue aikaisempi uutinen Papticista (16.9.2021)