Siirry sisältöön
Tiedote 11.06.2021

ICT- ja pelialan erityisosaajia houkutellaan Yhdysvalloista

Talent Boostin Fast Track -kampanjassa teknologian ja pelialan supermaaksi kutsuttuun Suomeen houkutellaan Yhdysvalloista ICT- ja pelialan erityisosaajia mm. tasa-arvoisen yhteiskunnan, turvallisuuden ja puhtaan luonnon teemoilla. Työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä suomalainen innovatiivinen työkulttuuri ovat myös vahvoja houkuttimia.

Fast Track -kampanjassa on mukana noin kaksikymmentä suomalaista ICT- ja pelialan yritystä, ja lähes 50 avointa työpaikkaa. Suomeen haetaan muun muassa ohjelmistokehittäjiä, käyttöliittymäsuunnittelijoita, data-analyytikkoja sekä mobiilipelien kehittämisen parissa työskenteleviä. Business Finland yhteistyökumppaneineen tarjoaa Fast Track -kampanjaan valituille yrityksille rekrytointiavun lisäksi nopeutettua maahanmuuton lupaprosessia sekä apua kansainvälisten työntekijöiden asettautumispalveluihin.  

– Autamme yrityksiä löytämään parhaat osaajat Yhdysvalloista paikallisen rekrytointikumppanin kanssa ja promoamme Suomea hyvänä paikkana elää ja työskennellä. Hyödynnämme myös verkostojamme monipuolisesti, sillä usein henkilökohtainen vinkkaus saattaa olla se kaikkein tehokkain, Business Finlandin Talent Attraction Manager Katri Raevuori kertoo.

Suomen työmarkkinoilla on tällä hetkellä suuri kysyntä erityisosaamiselle useilla toimialoilla. Osaajien saatavuuden puute voi hidastaa yrityksen kasvua ja heijastuu koko Suomen kilpailukykyyn. Yksi kampanjassa mukana olevista yrityksistä on peliyhtiö Playsome.

– Kilpailu pelialan huippuosaajista on todella kovaa tällä hetkellä. Meillä Playsomella on tarve juuri tietyn laiselle osaamiselle ja rima on erittäin korkealla. Tämän vuoksi verkot on heitettävä mahdollisimman leveälle, että oikeat ihmiset löytyvät. Ulkomaisten osaajien saaminen Suomeen on aikaa ja rahaa vaativaa puuhaa, joten Fast Track -kampanjan tarjoama vetoapu tähän on erittäin tervetullutta, Playsomen toimitusjohtaja Timo Palonen kertoo.

Fast Track -kampanja toteutetaan yhteistyössä Team Finland -verkoston, Suomen pääkonsulaatin Los Angelesissa, ELY-keskuksen ja Neogamesin kanssa. Koronatilanteen rajoitukset USA:ssa voivat vaikuttaa kampanjan etenemiseen. Vastaava kampanja toteutetaan myöhemmin myös Intiassa.

Lisätietoa Fast Track -kampanjasta.

Uutinen Fast Track -kampanjasta (englanniksi).

Lisätietoja medialle

Katri Raevuori, Talent Attraction Manager
Talent Boost| Business Finland
katri.raevuori (at) businessfinland.fi, 050 537 6191

Heli Hemgård, Communications Manager
Finland Promotion Services | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi, 040 901 5219

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 680 asiantuntijaa 42 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi