Siirry sisältöön

Huippututkijoita ja uraauurtavaa tutkimusta

Euroopan tutkimusneuvosto ERC (European Research Council) on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä tutkimuksen rahoittajista. Se tukee monialaisesti huippututkimusta pitkäaikaisilla  tutkimusavustuksilla.  

Euroopan tutkimusneuvostolla ERC:llä on kolme rahoitusmuotoa eri tutkijanuravaiheille: Starting Grant lupaaville nuorille tutkijoille 2-7 vuotta tohtorintutkinnosta; Consolidator Grant edistyneemmille tutkijoille 7–12 vuotta tutkinnosta; Advanced Grant edistyneille  alansa huipputekijöille. Lisäksi ERC rahoittaa  useiden yliopistojen muodostamia innovatiivisia yhteishankkeita (Synergy Grant) sekä tutkimuksen kaupallistamista (Proof of Concept Grant).

ERC Starting Grant (ERC StG) on rahoitusmuoto, joka on kohdistettu uransa alkuvaiheessa oleville lupaaville tutkijoille oman tutkimusryhmän kokoamiseen ja itsenäisen työn käynnistämiseen Euroopassa. 

ERC Consolidator Grant (ERC CoG) on rahoitusmuoto, joka on kohdistettu urallaan jo ansioituneille tutkijoille oman tutkimusryhmän toiminnan vakiinnuttamiseen ja vaikuttavan uran luomiseen Euroopassa.

ERC Advanced Grant (ERC AdG) on rahoitusmuoto alansa huippututkijoille, jotka ovat kymmenen viime vuoden aikana saavuttaneet merkittäviä tutkimustuloksia. Rahoitettavat hankkeet ovat tavoitteiltaan kunnianhimoisia ja uraauurtavia.

ERC Synergy Grant (ERC SyG) on rahoitusmuoto, jossa tuetaan 2-4 tutkijan/tutkimusryhmän muodostamia tiimejä, jotka työskentelevät yhdessä kunnianhimoisen tutkimusaiheen ratkaisemiseksi.

ERC Proof of Concept (ERC PoC) on rahoitusmuoto, jota voi hakea vain ERC-rahoituksen saanut tutkija. Rahoitus on tarkoitettu ERC-projektin tutkimuksen innovaatiopotentiaalin tunnistamiseen ja kaupalliseen hyödyntämiseen.

Ota
yhteyttä

NCP

Annika Raitala

Suomen Akatemia
+358 295 33 5097
annika.raitala (at) aka.fi

NCP

Anna Kalliomäki

Suomen Akatemia
+358 295 33 5035
anna.kalliomaki (at) aka.fi

Komiteajäsen

Maiju Gyran

Suomen Akatemia
+358 295 33 5015
maiju.gyran (at) aka.fi