Siirry sisältöön

Tutkimus, koulutus ja innovointi yhteen

EIT pyrkii madaltamaan koulutuksen, tutkimuksen ja innovoinnin välisiä raja-aitoja ja siten vahvistamaan innovaatioekosysteemien syntymistä ja toimintaa kaikkialla Euroopassa. 

Euroopan Innovaatio- ja teknologiainstituutilla EIT:llä (European Institute of Innovation and Technology) on tärkeä rooli innovaatioekosysteemien vahvistamisessa kaikkialla Euroopassa edistämällä tutkimuksen, innovoinnin ja koulutuksen integroitumista. Toiminta saa rahoituksensa EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelmasta sekä EU-jäsenvaltioilta ja toimintaan osallistuvilta organisaatioilta.

EIT toimii jatkossakin ensisijaisesti osaamis- ja innovointiyhteisöissään (KIC, Knowledge and Innovation Communities) eli laajoissa eurooppalaisissa kumppanuuksissa. Ne ovat oman toimialansa huippuosaamisen keskittymiä, joihin osallistuvat merkittävät eurooppalaiset yliopistot, tutkimuslaitokset ja yritykset. KIC-yhteisöillä on tärkeä rooli yrittäjyyden osaamisten ja kyvykkyyksien luojana sekä uuden yritystoiminnan hautomona. 

Kullakin KIC-yhteisöllä on Co-location centre -toimipisteitä eri puolilla Eurooppaa.

KIC-innovaatioyhteisöt

 

Horisontti Eurooppa -ohjelmassa EIT ja sen KIC-innovaatioyhteisöt ovat osa eurooppalaisten kumppanuuksien kokonaisuutta.

Ota
yhteyttä

NCP

Kaisa Ainala

Business Finland
+358 50 433 7524
kaisa.ainala (at) businessfinland.fi