Siirry sisältöön
Case 03.09.2018

Jätteiden ja sivuvirtojen tietoalusta

Ympäristöministeriön hankkeen tavoitteena on rakentaa tietoalusta, jolla jätealan toimijat voivat tarjota ja etsiä hyödyntämättömiä jätteitä ja tuotannon sivuvirtoja sekä niihin liittyviä palveluita.

Hankkija: Ympäristöministeriö

Tavoite: Tavoitteena rakentaa tietoalusta, jolla toimijat voivat tarjota ja etsiä hyödyntämättömiä jätteitä ja tuotannon sivuvirtoja sekä niihin liittyviä palveluita. Yksi keskeinen tavoite on lisätä kunnan toissijaiseen vastuuseen perustuvan TSV-palvelun läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.

Hankintamenettely: Kilpailullinen neuvottelumenettely

Vaikutukset 

  • hankkijalle: Alustalta saatavat tiedot helpottavat viranomaisten lakisääteisiä seuranta- ja valvontatoimia kunnan TSV-palveluun liittyen.
  • alan markkinaan: Tietoalustalle kertyvää dataa avataan jätealan toimijoiden hyödynnettäväksi, jolloin kiertotalousdataa hyödyntäville yrityksille avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
  • yhteiskunnalle: Kehitettävä alusta auttaa jätteiden ja sivuvirtojen tuottajia, hyödyntäjiä ja niihin liittyvien palvelujen tarjoajia löytämään toisensa. Lisäksi se auttaa jätteen haltijaa löytämään tarvitsemansa jätehuoltopalvelun ensisijaisesti vapailta markkinoilta ja viime kädessä kunnan TSV-palveluna.
Lue lisää

Materiaalitori vauhdittaa jätteiden ja sivuvirtojen kiertoa 

Kiertotalouskohtaamisia sähköisellä tietoalustalla

 Käyttäjät mukaan materiaalitorin kehitystyöhön