Siirry sisältöön
Blogi 12.01.2023

EU-lainsäädäntöön vaikutetaan tarjoamalla ratkaisuja ongelmiin

EU:n lainsäädäntöön vaikuttaminen edellyttää suomalaisilta toimijoilta ennakointia ja aktiivista vaikuttamistyötä EU:n toimielimissä. Tärkeimmät välineet onnistuneeseen vaikuttamiseen Brysselissä ovat EU-politiikan aktiivinen seuraaminen, laaja verkosto ja ennakoiva osallistuminen lainsäädännön muotoilun alkuvaiheessa.
Kirjoittaja
Kaneli Seppänen

Junior Policy Officer for the year of 2022
Finnish Liaison Office for R&I in Brussels

 

Suomalaiset organisaatiot ja toimijat, kuten Business Finland, tarvitsevat aktiivisia toimijoita Brysselissä, koska täällä oleva vankka verkosto on avainasemassa hyvän vaikuttamisen ja edunvalvonnan kannalta. Suomi tunnetaan hyvistä esimerkeistään ja ratkaisujamme arvostetaan laajalti EU:n toimielimissä, mutta niitä pitää tuoda enemmän esille. Siksi haluankin rohkaista suomalaisia yrityksiä ja toimijoita käyttämään ääntään ja olemaan aktiivisempia ratkaisevissa alkuvaiheissa, kun EU:n politiikkaa muotoillaan.

Viestin perille saamiseksi on tärkeää miettiä, mitä EU:lta halutaan. Erinomainen aika vaikuttamistyölle on juurikin nyt: Horisontti Eurooppa -ohjelman strateginen suunnittelu vuosille 2025-27 on alkanut ja seuraava komissio on muodostamassa painopisteitään. On siis aika osallistua aktiivisesti EU politiikan tekemiseen!

Lue koko kirjoitus "Key to influencing EU policies is offering solutions" englanninkieliseltä sivultamme.