Siirry sisältöön

Asiointipalvelu

Hae rahoitusta ja raportoi projektisi edistymisestä

Kirjaudu tästä asiointipalveluun

Näin haet Business Finlandin rahoitusta 

1) Ennen rahoituksen hakemista

 1. Voit tutustua rahoituspalveluihimme täällä.
 2. Voit tutustua etukäteen hakemuksen kysymyksiin rahoituksen hakuohjeista.
 3. Jos olet aikaisemmin käyttänyt asiointipalvelua, niin tarkista, että yhteystietosi ja erityisesti sähköpostiosoitteesi ovat ajan tasalla. Tarkista ja päivitä yhteystietosi henkilökohtaisten tietojen hallinnasta.            

2) Hae rahoitusta asiointipalvelussa

Hae rahoitusta asiointipalvelussa

Hakemustiedot ovat julkisia

Käsittelemme kaikki projektiin liittyvät tiedot ehdottoman luottamuksellisesti, mutta rahoitushakemuksen jättämisen jälkeen hakijan nimi, haetun rahoituksen määrä ja hakemuksen diaarinumero ovat julkista tietoa. Myös kielteisen rahoituspäätöksen saaneen hakijan nimi ja haettu rahoitus ovat julkista tietoa. Tutustu asiointipalvelun käyttöehtoihin ja rekisteriselosteeseen.

Hakemuksen peruuttaminen

Jos haluat perua hakemuksesi, niin lähetä viesti Business Finlandin kirjaamoon. Viestissä pitää mainita hakemuksen diaarinumero.       

3) Hyväksy rahoituspäätös asiointipalvelussa

Saat tiedon asiointipalveluun saapuneesta uudesta asiakirjasta sähköpostilla. Ilmoitus lähetetään projektin vastuulliselle johtajalle, projektin yhteyshenkilölle, kustannustilitysten yhteyshenkilölle ja organisaation viralliseen sähköpostiin.

Business Finlandin rahoitus voi alkaa vasta, kun olet hyväksynyt päätöksen ja siihen liittyvät rahoitusehdot asiointipalvelussa. Näet tiedon hyväksymistä odottavasta päätöksestä asiointipalvelun etusivulla kohdassa "Toimenpiteitä odottavat asiat". Jos päätökseen liittyy erityisehtoja, päätös tulee asiointipalveluun hyväksyttäväksi, kun erityisehdot ovat toteutuneet.

Hyväksy rahoituspäätös asiointipalvelussa

Yritykset

Päätöksen voi hyväksyä asiointipalvelussa ainoastaan henkilö, jolla on yksin organisaation edustusoikeus. Tieto tarkistetaan asiointipalveluun kirjautumisen yhteydessä.

Jos nimenkirjoituslauseke ei mahdollista yksinedustamista, niin rahoituspäätös hyväksytään lomakkeella. Lähetä lomake suojatulla sähköpostilla Business Finlandin kirjaamoon. Jos yrityksenne kaupparekisteritiedoissa on puutteita, voitte korjata ne olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Tutkimusorganisaatiot, kaupungit, kunnat

Tutkimuslaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut, kunnat ja kaupungit ilmoittavat Business Finlandin kirjaamoon (kirjaamo(at)businessfinland.fi) tiedot henkilöistä, joilla on organisaation nimenkirjoitusoikeus tai työjärjestyksen mukainen tai muu oikeus hyväksyä päätös rahoituksensaajan puolesta. Ilmoitattehan kirjaamoon myös tiedot mahdollisista oikeuksien poistoista.

Lue lisää rahoituspäätöksen hyväksymisestä       

4) Ilmoita Business Finlandille, jos projektiin tulee muutoksia

Hyvinkin suunniteltuun projektiin saattaa tulla muutoksia: vastuuhenkilö vaihtuu, projekti tarvitsee lisää aikaa, omalla joukolla suunniteltu työ täytyykin hankkia ulkopuoliselta toimittajalta tai kustannuksia on syntynyt enemmän kuin niitä on budjetoitu. Tarvitset etukäteen Business Finlandin suostumuksen useimpiin projektimuutoksiin.

Jos saat rahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteeseen, lue poikkeavasta muutoksenhakumenettelystä Liiketoiminnan häiriörahoituksen sivulta

Asiointipalvelussa voit hakea muutosta esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • projektin aikataulu ja merkittävät muutokset projektisuunnitelmassa
 • vastuullisen johtajan vaihtuminen
 • kustannusarvion muutos
 • rahoitussuunnitelman muutos
 • projektiehdon muutos.

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Lue lisää projektimuutoksista

Muut rahoituspalvelut

Lue lisää projektimuutoksista 

       

5) Raportoi projektista

Business Finland maksaa projektin rahoituksen raporttien ja kustannustilitysten perusteella. Rahoituksen saajan on pidettävä kirjaa projektin kustannuksista rahoitusehtojen mukaisesti. Rahoitusehdoista löydät ohjeet siihen, mitä kustannuksia projektillesi voidaan hyväksyä ja miten projektin etenemisestä raportoidaan. Lue rahoituspäätös ja ehdot huolellisesti ja käy ne läpi tilityksistä vastaavan tilitoimiston tai kirjanpitäjän kanssa. Jos projektiisi sovellettavat rahoitusehdot edellyttävät loppuraportoinnin yhteydessä annettavaa tilintarkastajan tarkastusraporttia, toimita tieto projektista myös tilintarkastajalle heti projektin alettua. Löydät päätöksen ja projektiisi liittyvät ehdot asiointipalvelusta.

Asiointipalvelussa raporttia ja tilitystä voi tehdä useampi henkilö, mutta ei samanaikaisesti. Yrityksen projektia koskevan raportin ja tilityksen voi lähettää vain projektin vastuullinen johtaja.

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Lue lisää raportoinnista

Muut rahoituspalvelut

Lue lisää raportoinnista

Huoltokatko

Asiointipalvelussa on huoltokatko

 • 24.5 klo 16.00 - 25.5 klo 06.00
 • 28.5. klo 17.00 - 24.00

Pahoittelemme häiriötä.

Hae rahoitusta ja raportoi

 • Kirjaudu asiointipalveluun Suomi.fi-tunnistamisen kautta esimerkiksi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.
 • Huoltokatko on joka kuukauden 4. perjantai klo 17.

Kirjaudu asiointipalveluun

Päivitä tietosi

Ajantasaiset tiedot varmistavat sähköisen palvelun toimivuuden.

Päivitä tietosi

Hallinnoi käyttöoikeuksia

Projektin pääkäyttäjän oikeudet hakemuspalvelu lisää automaattisesti sille henkilölle, joka avaa ja tallentaa hakemuksen ensimmäisen kerran. Projektin pääkäyttäjä voi antaa ja poistaa käyttöoikeuksia projektin tietoihin

Hallinnoi käyttöoikeuksia

 

Usein kysytyt kysymykset