Asiointipalvelu

Hae rahoitusta ja raportoi projektisi edistymisestä
Suomalaisille asiakkaille » Asiointipalvelu

Huom! Vältä hakemuksen käsittelyn tilaan liittyviä kyselyitä asiakasneuvonnan ruuhkautumisen vuoksi. Hakemuksen lähetyksen ja vastaanoton (kestää tällä hetkellä ruuhkasta johtuen noin 5 arkipäivää) jälkeen voit seurata helposti käsittelyn tilaa asiointipalvelun kautta. Ethän lähetä kopioita hakemuksesta suojapostilla kirjaamoon. Yksi lähetys asiointipavelusta riittää.

Näin haet Business Finlandin rahoitusta 

1) Ennen rahoituksen hakemista

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

 1. Tutustu rahoitussivun ohjeisiin.
 2. Voit tutustua hakemuspohjiin ennen hakemuksen tekemistä: Esiselvitys tai Kehitysrahoitus

Muu Business Finlandin rahoitus

 1. Voit tutustua rahoituspalveluihimme täällä.
 2. Voit tutustua etukäteen hakemuksen kysymyksiin rahoituksen hakuohjeista.
 3. Jos olet aikaisemmin käyttänyt asiointipalvelua, niin tarkista, että yhteystietosi ja erityisesti sähköpostiosoitteesi ovat ajan tasalla. Tarkista ja päivitä yhteystietosi henkilökohtaisten tietojen hallinnasta.

2) Hae rahoitusta asiointipalvelussa

Hae rahoitusta asiointipalvelussa

Hakemustiedot ovat julkisia

Käsittelemme kaikki projektiin liittyvät tiedot ehdottoman luottamuksellisesti, mutta rahoitushakemuksen jättämisen jälkeen hakijan nimi, haetun rahoituksen määrä ja hakemuksen diaarinumero ovat julkista tietoa. Myös kielteisen rahoituspäätöksen saaneen hakijan nimi ja haettu rahoitus ovat julkista tietoa. Tutustu asiointipalvelun käyttöehtoihin ja rekisteriselosteeseen.

3) Hyväksy rahoituspäätös asiointipalvelussa

Saat tiedon asiointipalveluun saapuneesta uudesta asiakirjasta sähköpostilla. Ilmoitus lähetetään projektin vastuulliselle johtajalle, projektin yhteyshenkilölle, kustannustilitysten yhteyshenkilölle ja organisaation viralliseen sähköpostiin.

Business Finlandin rahoitus voi alkaa vasta, kun olet hyväksynyt päätöksen ja siihen liittyvät rahoitusehdot asiointipalvelussa. Näet tiedon hyväksymistä odottavasta päätöksestä asiointipalvelun etusivulla kohdassa "Toimenpiteitä odottavat asiat". Jos päätökseen liittyy erityisehtoja, päätös tulee asiointipalveluun hyväksyttäväksi, kun erityisehdot ovat toteutuneet.

Yritykset

Päätöksen voi hyväksyä asiointipalvelussa ainoastaan henkilö, jolla on yksin organisaation edustusoikeus. Tieto tarkistetaan asiointipalveluun kirjautumisen yhteydessä. Jos nimenkirjoituslauseke ei mahdollista yksinedustamista, niin rahoituspäätös hyväksytään lomakkeella. Lähetä lomake suojatulla sähköpostilla Business Finlandin kirjaamoon. Jos yrityksenne kaupparekisteritiedoissa on puutteita, voitte korjata ne olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Tutkimusorganisaatiot, kaupungit, kunnat

Tutkimuslaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut, kunnat ja kaupungit ilmoittavat Business Finlandin kirjaamoon (kirjaamo(at)businessfinland.fi) tiedot henkilöistä, joilla on organisaation nimenkirjoitusoikeus tai työjärjestyksen mukainen tai muu oikeus hyväksyä päätös rahoituksensaajan puolesta. Ilmoitattehan kirjaamoon myös tiedot mahdollisista oikeuksien poistoista.

Lue lisää rahoituspäätöksen hyväksymisestä       

4) Ilmoita Business Finlandille, jos projektiin tulee muutoksia

Hyvinkin suunniteltuun projektiin saattaa tulla muutoksia: vastuuhenkilö vaihtuu, projekti tarvitsee lisää aikaa, omalla joukolla suunniteltu työ täytyykin hankkia ulkopuoliselta toimittajalta tai kustannuksia on syntynyt enemmän kuin niitä on budjetoitu. Tarvitset etukäteen Business Finlandin suostumuksen useimpiin projektimuutoksiin.

Asiointipalvelussa voit hakea muutosta esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • projektin aikataulu ja merkittävät muutokset projektisuunnitelmassa
 • vastuullisen johtajan vaihtuminen
 • kustannusarvion muutos
 • rahoitussuunnitelman muutos
 • projektiehdon muutos.

Lue lisää Projektimuutokset-sivulta.

5) Raportoi projektin etenemisestä ja kustannuksista

Business Finland maksaa projektin rahoituksen raporttien ja kustannustilitysten perusteella. Rahoituksen saajan on pidettävä kirjaa projektin kustannuksista rahoitusehtojen mukaisesti. Rahoitusehdoista löydät ohjeet siihen, mitä kustannuksia projektillesi voidaan hyväksyä ja miten projektin etenemisestä raportoidaan. Lue rahoituspäätös ja ehdot huolellisesti ja käy ne läpi tilityksistä vastaavan tilitoimiston tai kirjanpitäjän kanssa. Jos projektiisi sovellettavat rahoitusehdot edellyttävät loppuraportoinnin yhteydessä annettavaa tilintarkastajan tarkastusraporttia, toimita tieto projektista myös tilintarkastajalle heti projektin alettua. Löydät päätöksen ja projektiisi liittyvät ehdot asiointipalvelusta.

Asiointipalvelussa raporttia ja tilitystä voi tehdä useampi henkilö, mutta ei samanaikaisesti. Yrityksen projektia koskevan raportin ja tilityksen voi lähettää vain projektin vastuullinen johtaja.

Lue lisää raportoinnista.

Hae rahoitusta ja raportoi

 • Kirjaudu asiointipalveluun Suomi.fi-tunnistamisen kautta esimerkiksi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.
 • Huoltokatko on joka kuukauden 4. perjantai klo 17.
 • Rekisteröitymisen yhteydessä ei tarvitse hakea organisaation pääkäyttäjyyttä.

Kirjaudu asiointipalveluun

Uutta asiointipalvelussa

Tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteisiä kokonaisuuksia varten Business Finland on avannut kaksi uutta hakemuslomaketta: Co-Innovation päähakemus ja Co-Innovation osallistujahakemus.

 • Yhteinen tekeminen alkaa aina päähakemuksella, jonka tekee kokonaisuuden yhteen kerännyt organisaatio eli koordinaattori.
 • Jokaisen yhteishankkeen osapuolen tulee laatia oma hakemus. 
 • Koordinaattori lähettää kokonaisuuden; pää- sekä osallistujahakemukset,  päähakemuksen lähetyksellä Business Finlandiin.

Päivitä tietosi

Ajantasaiset tiedot varmistavat sähköisen palvelun toimivuuden.

Päivitä tietosi

Hallinnoi käyttöoikeuksia

Projektin pääkäyttäjä voi antaa ja poistaa käyttöoikeuksia projektin tietoihin. Organisaatiotason pääkäyttäjää tarvitaan vain, jos projekteja on suuria määriä. 

Hallinnoi käyttöoikeuksia

Organisaation pääkäyttäjä

Jos organisaatiolla on käynnissä useita projekteja, niin organisaatiolle voidaan nimetä pääkäyttäjä. Rahoituksen hakemiseen ei vaadita organisaation pääkäyttäjää. Pääkäyttäjän nimeäminen vaatii aina organisaation virallisen nimenkirjoittajan hyväksymisen. Täytä, allekirjoita ja skannaa alla oleva lomake ja lähetä se suojatulla sähköpostiyhteydellä.

Asiointipalvelun käyttötuki

Neuvomme asiointipalvelun käyttöön liittyvissä ongelmissa arkisin klo 8.30–15.00 puh. +358 2950 55051. Voit myös lähettää kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Jos sinulla on kysymyksiä esimerkiksi hakemuksen, raportoinnin tai tilityksen sisällöistä, niin ota suoraan yhteyttä projektisi yhteyshenkilöön.

Ohjeet, ehdot, lomakkeet

Ohjesivuilta löydät lisätietoja hakemuksen valmisteluun, projektin toteutukseen ja raportointiin.

 

Usein kysytyt kysymykset