Haku on päättynyt!
Miten kasvukilpailukykyä voidaan kehittää ja luoda kannusteita kyvykkyyksien kehittämiseen, kansainvälistymiseen ja uusien innovaatioiden luomiseen yrityksissä? Mikä on julkisen toimijan rooli kasvukilpailukyvyn parantamisessa Suomessa ja kansainvälisesti? Millainen on yritysten innovaatiotoiminnan kapasiteetti ja julkisen toimijan rooli kehittää kestävän kehityksen ratkaisuja Suomessa? Miten innovaatiopolitiikassa huomioidaan sekä yritysten kilpailukyky, hiilineutraali yhteiskunta että kestävä kasvu? Mitä näkökulmia kansainvälinen huippututkimus tarjoaa kestävän kehityksen näkökulmasta? Millä keinoin suomalaiset yritykset ja toimialat ovat selvinneet Covid-19 pandemiasta? Miten resilienssiä ulkoisiin shokkeihin voidaan kehittää yrityksissä?
Haemme ehdotuksia tutkimusaiheista innovaatiopolitiikan ja -ympäristön kehittämiseen. Ideavaiheesta Business Finland valitsee parhaat ehdotukset, joita kannustetaan etenemään rahoitushakemusvaiheeseen. Tutkimusryhmien hankkeilta odotetaan tiivistä yhteistyötä hyödyntäjien kanssa.
Tutkimusideoilta edellytetään, että projektissa
- tavoitteet ovat haun teemojen ja tavoitteiden mukaiset (pdf)
- on monitieteellistä näkemystä
- tehdään aitoa ja tiivistä kv-yhteistyötä huippututkijoiden kanssa (kuvattava yhteistyön tavat)
- rakennetaan erityyppisiä vuorovaikutusfoorumeja (kuvattava hyödyntämisen tavat), joissa teemaa käsitellään yhdessä yritysten, tutkijoiden ja innovaatiopolitiikan kehittäjien kanssa. Vuorovaikutus kuvataan "Utilization Roadmapissa". Vuorovaikutuksen toteuttamiseen tulee varata myös henkilöresursseja.
Prosessin kuvaus
- Kyseessä on pitchausta hyödyntävä rahoitushaku
- Pitchaukseen valitaan enintään 8 tutkimusideaa, joista pyydetään jättämään hakemus enintään 5 tutkimusryhmältä
- Pitchaus-kierros järjestetään viikoilla 12-13 (22.3.–31.3.2021)
- Haussa rahoitetaan enintään 4 projektia
Tutkimusrahoituksen volyymi ja kuka voi hakea?
- Business Finland varautuu rahoittamaan enintään 2 milj. euroa vuonna 2021
- Business Finlandin rahoitustaso on 95 % tutkimusorganisaatioille
- ks. tutkimusorganisaation määritelmä, sivu 24, kohta 83.
- Yritysrahoitus ei välttämätön
- Projektin kestoksi suositellaan enintään kaksi vuotta