Siirry sisältöön

8/9

Webinar 8.9.2022

Biotalouden vientimahdollisuudet Pohjois-Amerikassa

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 7.9.2022! 

Webinaari 8.9 15:00-16:15 (GMT+2)

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

 

Ulla Lainio, Business Finland
Commercial Counselor, North America
ulla.lainio (at) businessfinland.fi

 

Topias Vainio, Business Finland
Program Coordinator
topias.vainio (at) businessfinland.fi

Biotalous on Pohjois-Amerikassa tunnistettu merkittäväksi keinoksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Yhdysvallat ja Kanada satsaavat tulevina vuosina ennen kaikkea uusiutuviin lento- ja maaliikenteen polttoaineisiin, biopohjaisiin kemian tuotteisiin, metsänhoitoon, biopohjaisiin pakkauksiin ja uudenlaiseen puurakentamiseen.

Tule kuulemaan ja arvioimaan, millaisia mahdollisuuksia Pohjois-Amerikassa tehtävät investointipanostukset ovat sinun yrityksellesi ja kuule, miten Team Finlandin kansainvälinen verkosto voi tukea Pohjois-Amerikan markkinoille siirtymisessä. Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelman webinaarissa huippuasiantuntijoiden avulla teemme katsauksen Pohjois-Amerikan tuomiin mahdollisuuksiin ja Team Finlandin kansainvälistymispalveluihin.

AFRY, Henna Poikolainen ja tiimi on tutkinut Pohjois-Amerikan uusien biotuotteiden toimijakenttää Business Finlandin toimeksiannosta. Työssä tunnistettiin 80 yhdysvaltalaista ja kanadalaista yritystä, jotka ovat jo investoineet tai suunnittelevat teollista investointia lähivuosina. Selvityksessä tarkasteltiin lähemmin 20 tärkeintä biotalouden toimijaa, jotka tuovat vientimahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Business Finland on kartoittanut Washingtonin osavaltion bio- ja kiertotalouden markkinamahdollisuuksia loppuvuodesta 2021. Metsäteollisuus on murroksessa ja uusia ratkaisuja puupohjaisen biomassan korkeamman lisäarvon hyödyntämiseksi etsitään. Nordic Trading House, Jukka Matikainen tuo esille suurimmat biotalouden mahdollisuudet tässä osavaltiossa.

Tilaisuus pidetään suomeksi ja vain online-muotoisena.

Agenda

8.9.2022, klo 15:00-16:15

Tervetuloa 

Outi Suomi, Head of Bio and Circular Finland Program ja Ulla Lainio, Commercial Counselor, Business Finland, North America

Biotalouden vientimahdollisuudet Pohjois-Amerikassa
Henna Poikolainen, Senior Principal, Afry Finland Oy

Washingtonin osavaltion biotalousmarkkinat
Jukka Matikainen, Managing Director, Nordic Trading House Oy

Team Finlandin palvelut Pohjois-Amerikassa 
Ulla Lainio, Commercial Counselor, Business Finland, North America

Puhujat

Henna Poikolainen, Senior Principal, on johtaja ja biotalouden asiantuntija AFRYn liikkeenjohdon konsultoinnin yksikössä. Poikolaisella on kokemusta yli kymmenen vuoden ajalta biopohjaisten kemikaalien, polttoaineiden ja materiaalien markkinoista, teknologioista ja kaupallistamisen haasteista.

Jukka Matikainen, Nordic Trading House, DI, KTM, kehittää suomalaisten yritysten liiketoimintoja Yhdysvalloissa ja Kanadassa Nordic Trading House Ltd:n palveluksessa Vancouverissa. Jukka on Nordic Trading Housen toimitusjohtaja ja hänen tiiminsä on tehnyt lukuisia projekteja liittyen biometsätalouteen Pohjois-Amerikassa yrityksille sekä julkisille toimijoille. Jukka on myös Suomen Länsi-Kanadan kauppakamarin hallituksen jäsen. Ennen Kanadaan muuttoa Jukka on työskennellyt monikansallisissa yrityksissä (mm. UPM, 3M, Hilti, Hella) strategiatehtävissä, liiketoiminnan kehityksessä, tuotemarkkinoinnissa sekä suora- ja jakelijamyynnissä.

Ulla Lainio, DI, konetekniikka, työskentelee kaupallisena neuvonantajana Business Finlandin palveluksessa Washington DC:ssä Suomen suurlähetystössä. Ulla on Suomen puolen puheenjohtaja Michigan-Maine-Suomi Bioeconomy Collaboration Groupissa ja Team Finlandin BioCircular & Cleantech -tiimin vetäjä Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa. Ulla on aikaisemmin työskennellyt 15 vuotta suomalaisen metsä- ja pakkausteollisuuden palveluksessa UPM:llä, Ahlströmilla ja Walki Oy:ssä vastaten Pohjois-Amerikan myynnistä ja tuotekehityksestä.

Outi Suomi, metsänhoitaja, työskentelee Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelman vetäjänä Suomessa. Ohjelma tukee suomalaisen bio- ja kiertotalouden osaamisen kehittymistä ja ratkaisujen vientiä globaaleille markkinoille.