Siirry sisältöön

19/8

Helsinki 19.8.2022

Pakkausalan kansainvälistymisseminaari

Seminaari klo 9:30-12:15
1-2-1-tapaamiset klo 13:15-15:30

 

Business Finland
Porkkalankatu 1
00180 Helsinki

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Lisätietoja

Business Finland
Heidi Kokki
Senior Advisor
heidi.kokki (at) businessfinland.fi

 

Suomen Pakkausyhdistys ry
Antro Säilä
Toimitusjohtaja
antro.saila (at) pakkaus.com

Globaalin jäteongelman kasvaessa ja niin yritysten kuin valtioidenkin toteuttaessa yhä kunnianhimoisempia ilmastotavoitteitaan, kestäviä pakkausratkaisuja kaivataan ympäri maailmaa.

Business Finlandin Bio & Circular -ohjelma ja Suomen Pakkausyhdistys kutsuvat suomalaiset pakkausalan toimijat pakkausalan kansainvälistymisseminaariin, jossa tavoitteenamme on asiantuntijoiden laajan kattauksen voimin tehdä katsaus vientimarkkinoiden mahdollisuuksiin, ajankohtaiseen sääntelyyn ja Business Finlandin kansainvälistymispalveluihin. Seminaarin jälkeen pääsemme verkottumaan ja osallistujilla on mahdollisuus tavata asiantuntijoitamme ja konsultteja markkina-alueista 1-2-1-tapaamisissa.

Ohjelma

9:00-9:30 kahvitarjoilu

 • Tilaisuuden avaus
  Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry ja Heidi Kokki, Senior Advisor, Business Finland
 • EU:n Kiertotalouspaketti II; Pakkaus- ja pakkausjätedirektiivin tarkistus
  Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry
 • IPR oikeuksien merkitys
  Anni Lähdetie, tutkijainsinööri, Patentti- ja rekisterihallitus
 • Business Finlandin kansainvälistymis- ja rahoituspalvelut
  Heidi Kokki, Senior Advisor, Business Finland

10:35-10:50 Tauko

Markkinakatsaukset maittain

 • • Saksa - Uwe Melichar, toimitusjohtaja, MELICHAR Bros.
  • Ruotsi - Per-Stefan Gersbro, toimitusjohtaja, Paccedo ab
  • Japani - Inka-Liisa Häkälä, Senior Advisor, Business Finland Japan
  • USA – Bart Kotlarek, Senior Advisor, Business Finland North America

12:15-13:15 Lounas

 • Vapaata keskustelua ja tapaamiset konsulttien kanssa


Tilaisuus toteutetaan ainoastaan fyysisenä. Tarjoamme kahvit, lounaan sekä klo 13:15 alkavan verkostoitumistilaisuuden aikana lasin viiniä, virvokkeita sekä pientä makeaa purtavaa.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii sitovan rekisteröitymisen 16.8. mennessä. Myös mahdolliset peruutukset tulisi tehdä 16.8. mennessä. Lämpimästi tervetuloa! 

Markkinakonsultit

Uwe Melichar on perustanut MELICHAR Bros-konsulttiyrityksen vuonna 2020 ja hänellä on yli 25 vuoden kokemus pakkausalalta Saksassa sekä kansainvälisesti. Hän toimii myös puhujana kansainvälisissä konferensseissa ja oli viimeiset neljä vuotta European Brand & Packaging Design associationin puheenjohtaja. Uwe on tehnyt yhteistyötä Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelman kanssa Saksassa viimeisten kahden vuoden aikana ja tuonut onnistuneesti yhteen suomalaisia ja saksalaisia pakkausalan toimijoita.

Per-Stefan Gersbro on Paccedo-konsulttiyrityksen toimitusjohtaja. Per-Stefanilla on 30 vuoden kokemus pakkausteollisuudesta ja hän on toiminut johtavissa tehtävissä kansainvälisissä pakkausalan yrityksissä Ruotsissa, Belgiassa, Englannissa ja Sveitsissä. Per-Stefan on Packbridge-innovaatioklusterin perustaja ja luonut useita menestyksekkäitä pakkausalan foorumeita Ruotsissa. Viimeisten kahden vuoden aikana Per-Stefan on tehnyt yhteistyötä Business Finlandin Bio and Circular Finland -ohjelman kanssa Ruotsissa ja tuonut onnistuneesti yhteen suomalaisia ja ruotsalaisia pakkausalan toimijoita.