Siirry sisältöön

20/3

Webinaari 20.3.2023

Infotilaisuus Clean Energy Transition Partnership ja Driving Urban Transitions -kumppanuuksista

Maanantai 20.3.2023
Klo 13-14.15 (EET)

 

Webinaari on englanninkielinen. Ennakkorekisteröityminen vaaditaan. 

Lisätietoja

Katja Hollmén (CETP)
katja.hollmen (at) businessfinland.fi
+358 40 5799 331

 

Anssi Paalanen (CETP)
anssi.paalanen (at) businessfinland.fi
+358 400 597 866

 

Sini Uuttu (DUT)
sini.uuttu (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 934

Nyt on erinomainen mahdollisuus parantaa maailmaa! Tule kuulemaan, miten voit vauhdittaa vihreää siirtymää EU-rahoituksen avulla.

Kerromme kahdesta merkittävästä EU:n Horisontti Euroopan alaisesta kumppanuusohjelmasta. Vuoden 2023 hauissa on tarjolla yhteensä n. 10 M€ rahoitus vihreän siirtymän kansainvälisiin innovaatiohankkeisiin.

Clean Energy Transition Partnership 

Clean Energy Transition Partnershipiin (CETP) liittyvä rahoitushaku vuodelle 2023 on valmisteilla. Kuten vuonna 2022, hausta rahoitetaan laaja-alaisesti energiaan ja vihreään siirtymään keskittyviä kansainvälisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja. Haussa on mukana lukuisia kansallisia ja alueellisia rahoittajaorganisaatioita 30 maasta. Suomessa rahoittavana organisaationa toimii Business Finland. Vuoden 2023 haun alustava budjetti on noin 135 M€, josta Business Finlandin avustusbudjetti on kokonaisuudessaan 5 M€. Haku käynnistyy syksyllä, joten nyt on oikea aika virkistää muistia haun sisällöstä ja käynnistää konsortion kokoaminen.

CETP:n teema-alueet

 • Päästötön ja optimoitu eurooppalainen energiajärjestelmä
 • Päästöttömät energiantuotantoteknologiat
 • Energian varastointi, uusiutuvat polttoaineet sekä hiilidioksidin talteenotto ja käyttö/varastointi
 • Tehokkaat päästöttömät lämmitys- ja viilennysratkaisut
 • Alueelliset energiajärjestelmät
 • Teollisuuden energiajärjestelmät
 • Rakennettu ympäristö

Driving Urban Transitions

Driving Urban Transitions (DUT) -kumppanuus tehostaa peliä vastatakseen kaupunkien haasteisiin. Tarkoituksena on tukea valtioiden rajat ylittäviä tutkimus- ja/tai innovaatiohankkeita, joissa käsitellään kaupunkien haasteita auttaakseen kaupunkeja siirtymään kohti kestävämpää taloutta ja toimintaa. Haasteet on ryhmitelty kolmeen teemaan nimeltä Transition Pathways:

 • Positive Energy Districts (PED)
 • 15 minuutin kaupunki (15mC)
 • Circular Urban Economies (CUE).

Jokaisessa ehdotuksessa on oltava mukana vähintään kolme kumppania kolmesta maasta, jotka ovat oikeutettuja kansallisen/alueellisen rahoitusviraston rahoitukseen. Haku on avoin monille tieteenaloille sekä monitieteisiin lähestymistapoihin. Kansainvälisen yhteistyön lisäarvo olisi ilmaistava selvästi.

DUT Call 2023 on Euroopan komission rahoittama Horizon Europe -ohjelman puitteissa. Haku on myös osa MICall 2023 -tapahtumaa edistääkseen Urban Transition Mission of Mission Innovation -tehtävää.

Tervetuloa webinaariin kuulemaan lisää yllä mainittuihin rahoitushakuihin liittyen. Tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voitte halutessanne myös kertoa, millaiseen hankkeeseen kaipaatte kumppaneita.

Agenda

13.00 Welcome words

 • Outi Suomi, Head of Decarbonized Cities program, Business Finland

13.05 CETP

 • Katja Hollmén and Anssi Paalanen, Business Finland

13.25 DUT

 • Sini Uuttu, Business Finland

13.45 Q&A

Tapahtuma on englanninkielinen ja se tullaan nauhoittamaan.