Siirry sisältöön

28/3

Webinaari 28.3.2023

Elintarvikealan Vientivalmennuspäivä – Vihreää Valoa Vientiin

Aika: 28.3.2023 klo 9-12
Paikka: Webinaari

Rekisteröinti

Lisätietoa

 

Sari Paavilainen, Business Finland
sari.paavilainen (at) businessfinland.fi

 

Jenni Kiilholma, Ruokavirasto
jenni.kiilholma (at) ruokavirasto.fi

Ruokaviraston vientijaoston ja Business Finlandin Food from Finland -ohjelman yhteinen vientivalmennus tarjoaa jälleen ajankohtaisia asioita meiltä ja maailmalta!

Tällä kertaa paneudumme pakkausasioihin. Pakkausmerkinnöistä kuluttaja saa tietoa tuotteen ravintosisällöstä ja terveellisyydestä. Tunnetko jo pakkausmerkintöjen uudet suuntaukset? Esim. Nutri-Score – liikennevalot pakkauksissa auttaa kuluttajaa tekemään terveellisiä valintoja ostohetkellä. Kuulet aiheesta lisää yritysesimerkin kera.

Uuden tyyppisiä innovaatioita syntyy elintarvikealalle nopeaa tahtia ja tarve kehittää uuselintarvikkeisiin liittyvää lainsäädäntöä on akuutti myös kansainvälisillä markkinoilla. Tämä on myös yksi päivän aiheitamme.

Suomalaisen ruuan maakuvalle luotiin viime vuonna tarina ja materiaalia sitä tukemaan. Kerromme nyt miten Finland Toolboxista löytyvää aineistoa voi kuka vaan käyttää vahvistamaan yrityksen näkyvyyttä suomalaisena brändinä.

Tilaisuudessa kuullaan myös maatalousattaseoiden ajankohtaiset terveiset Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Japanista.
Valmennus on suunnattu sekä elintarvikevientiä suunnitteleville että jo vientimarkkinoilla toimiville pk-yrityksille.

Ohjelma

Ruokaviraston tervehdys, Jenni Kiilholma, vientijaoston päällikkö, Ruokavirasto

Food from Finlandin tervehdys, Esa Wrang, ohjelmajohtaja, Food from Finland/Business Finland

Terveiset maailmalta – Pakkausmerkkinnät Kiinassa, Japanissa ja Koreassa

  • Anna-Stiina Antola, erityisasiantuntija, Suomen suurlähetystö, Peking, Kiina
  • Juhani Vuento, erityisasiantuntija, Suomen suurlähetystö, Soul, Etelä-Korea, kattaa myös Japanin

Mitä pakkaus kertoo elintarvikkeesta?

  • Yleiset pakkausmerkinnät: Tuulikki Lehto, erityisasiantuntija, Ruokavirasto
  • Tuotetietojen digitaaliset mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa: Satu Hulkkonen, Hankepäällikkö, GS1/Food Data Finland
  • Yrityscase: Pauligin Nutri-Scoreen perustuva ravitsemusviitekehys ja sen käyttö 
    Lea Rankinen, Director, Sustainability & Public Affairs, Paulig Group


Kokemuksia uuselintarvikelainsäädännöstä EU markkinoille – vinkkejä yrityksille, Kaisu Riihinen, Research Team Leader, VTT

Suomalaisen ruuan maakuva, Taina Saahko, viestintäasiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö ja Laura Kamras, yksikönpäällikkö, Ulkoministeriö


Tervetuloa mukaan!