Siirry sisältöön

12/1

virtuaalitilaisuus 9:00-10:30

Horisontti Eurooppa – Mitä edessä 2025-2027

Teams-tilaisuus

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

EUTI (at) businessfinland.fi 

Katse on jo kääntynyt Horisontti Euroopan loppukauteen. Euroopan komissio valmistelee yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa Horisontti Eurooppa -ohjelmalle uuden strategisen suunnitelman loppukaudeksi 2025-2027. Valmistelua tukemaan komissio on avannut kaikille avoimen julkisen konsultaation, joka päättyy 23.2.2023. Samassa konsultaatiossa kysytään myös laajemmin koko ohjelman jatkokehittämiseen liittyviä ajatuksia.

Strategisessa suunnitelmassa määritellään Horisontti Eurooppa -ohjelmalle tutkimus- ja innovaatiopoliittiset tavoitteet ja painotukset, joista sitten johdetaan erityisesti klustereiden seuraavat työohjelmat, hakuaiheet ja tarkemmat hakuotsikot. Klusterien työohjelmista rahoitetaan Euroopan teollisuuden kilpailukykyä vahvistavia yhteistyöprojekteja. Jotta tämä tavoite toteutuisi, projektien suunnitteluun ja toteutukseen tarvitaan yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten yhteistyötä. Siksi näiden tahojen panosta kaivataan myös tässä strategisen suunnitelman valmisteluvaiheessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Business Finland järjestävät kansallisen keskustelutilaisuuden strategisesta suunnitelmasta ja sen merkityksestä EU:n TKI-rahoituksessa. Haluamme herätellä suomalaisia yrityksiä ja tutkijoita osallistumaan konsultaatioon ja jakamaan näkemyksiään tärkeimmistä teemoista, tavoitteista ja mahdollisista erityiskysymyksistä: Mihin suuntaan Horisontti Euroopan TKI-strategiaa tulisi kehittää, kun tähtäimessä on eurooppalaisen teollisuuden kilpailukyky ja sen vahvistaminen?

Ohjelma

  • Tilaisuuden avaus / Elina Holmberg, Business Finland
  • Miksi Horisontti Euroopan strateginen suunnitelma on tärkeä? / 
    Jonna Lehtinen, työ- ja elinkeinoministeriö 
  • EU:n ennakointityöpajojen anti / Sari Arho Havren, Business Finland, Bryssel
  • Kommenttipuheenvuorot: 
    Mervi Karikorpi, Teknologiateollisuus ry
    Kalle-Antti Suominen, Turun yliopisto

Puheenjohtajana toimii Elina Holmberg, EU-yhteistyön johtaja Business Finlandissa.

Tilaisuus on suomenkielinen. 

Ilmoittautua voit oheisen linkin kautta. Ilmoittautuminen sulkeutuu keskiviikkona 11.1.2023.

Lämpimästi tervetuloa!

Tutustu

Largest public consultation ever held on the past, present and future of the European research and innovation programmes 2014-2027 (komission tiedote 1.12.2022)

Horizon Europe's first strategic plan 2021-2024