Siirry sisältöön
Uutinen 08.12.2020

Tervetuloa pyöräilijä -merkki on julkaistu

Tervetuloa pyöräilijä -merkki

Uutisoimme keväällä Työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä 25 000 euron valtionavustuksesta pyörämatkailun kehittämiseen. Tällä rahalla Pyöräilykuntien verkosto ja Pyörämatkailukeskus käynnistivät Tervetuloa pyöräilijä –merkin kehittämisen.

Pyöräilykuntien verkosto ja Pyörämatkailukeskus ovat kesän ja syksyn 2020 aikana kehittäneet Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen, jonka avulla yritykset voivat viestiä tarjoavansa pyöräilijöille paremmat palvelut ja toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi. Merkki tarjoaa pyöräilijöille mahdollisuuden löytää yritykset, jotka täyttävät tietyt pyöräily-ystävällisyyden kriteerit.

Merkki kertoo pyöräily-ystävällisistä majoitus- ja ravintolapalveluista

Tunnuksen kehittämisen tavoitteena on varmistaa jatkossa pyörämatkailijan tarvitsemien palveluiden saatavuus, sujuvuus ja laatu. Tunnus auttaa yrityksiä parantamaan palveluiden laatua, tehostamaan markkinointia ja helpottaa pyörämatkailun tuotteistamista sekä viestintää. Tunnuksen käyttöönsä saavista palvelun tarjoajista muodostuu jatkossa pyöräily-ystävällisten yritysten verkosto. Se auttaa pyöräilykohteiden ja -reittien kehittäjiä saamaan myös yritykset sitoutumaan pyöräilyn kehittämiseen. Yritykset hyötyvät yhteismarkkinoinnista, saavat näkyvyyttä Pyörämatkailukeskuksen tulevilla nettisivuilla ja karttapalveluissa sekä hyötyvät myös muun muassa yhteistyöstä Visit Finlandin kanssa. Merkki on syksyn aikana ollut pilotoinnissa majoitus- ja ravintolapalveluissa.

Pyöräilijöille Tervetuloa pyöräilijä -merkki tarkoittaa luottamusta siihen, että esimerkiksi kahvilaan uskaltaa mennä pyöräilykengissä ja -vaatteissa, pyörän saa säilytettyä turvallisesti kahvihetken aikana, vesipullon saa täytettyä ja pyörän renkaisiin saa pumpattua matkan varrella lisää ilmaa. Hotelleilta, aamiaismajoituskohteilta ja muilta majoituspalveluilta edellytetään vähän erilaisia palveluita pyöräilijöille liittyen pyörän säilytykseen ja muun muassa ruokailuun. Jatkossa myös liikenne- ja kuljetuspalvelut sekä pyörämatkailureitit- ja kohteet voivat saada tunnuksen riittävän palvelu- ja laatutason saavutettuaan.

Projektille toivotaan jatkoa

Pyöräilykuntien verkosto ja Pyörämatkailukeskus kehittävät tunnusta työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamassa Pyöräily-ystävälliset matkailupalvelut -hankkeessa. Tunnuksen kriteeristöä ja siihen liittyvää ohjeistusta on työstetty tiiviissä yhteistyössä Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön Ketjureaktio-hankkeen (Etelä-Saimaan pyörämatkailureitit) ja pyörämatkailun kehittämiseen erikoistuneen Ellare Oy:n kanssa. Hankkeelle myönnettiin syksyllä jatkoaikaa vuoden loppuun saakka toimenpiteiden toteuttamiseen, ja tällä hetkellä selvitetään jatkohankkeen toteuttamisen mahdollisuutta. Joka tapauksessa Pyörämatkailukeskus kehittää merkkiä eteenpäin jatkossa, ja tarkoitus on, että merkistä tulee pysyvä ja näkyvä käytäntö Suomen pyörämatkailussa.

 

Lisätietoa tulossa työn alla oleville Pyörämatkailukeskuksen sivuille. Tutustu sillä aikaa Pyöräilykuntien verkoston sivustoon.

Kevään uutinen pyörämatkailun saamasta valtionavustuksesta.

 

Lisätietoja:

Riina Jorasmaa, asiantuntija
Pyörämatkailukeskus, riina.jorasmaa (at) pyoramatkailukeskus.fi

Virpi Aittokoski, Manager, outdoor activities, Visit Finland
virpi.aittokoski (at) businessfinland.fi