Siirry sisältöön
Uutinen 27.05.2021

Lohjan Vahermajärvellä ideakilpailu arkkitehtiopiskelijoille

Metsähallitus ja Lohjan kaupunki järjestävät arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun, jossa suunnitellaan matkailukäyttöä Lohjan kirkasvetisen Vahermajärven rannalla sijaitsevalle alueelle. Lohja sijaitsee kolmen vartin päässä Helsingistä ja on viime vuosina panostanut paljon matkailun kehittämiseen.

Kilpailijoilta odotetaan ideoita siihen, minkälaista majoitus- tai muuta matkailutoimintaa kyseiselle alueelle voisi kehittää. Ideoiden reunaehtona on ekologinen ja kestävä matkailu. Suunnitelmien pitää tukea Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman tavoitteita.

– Toivomme kunnianhimoisia uusia ideoita, joiden avulla tämän luonnonkauniin alueen potentiaali lähellä pääkaupunkiseutua saataisiin täysimittaisesti ja kestävästi käyttöön, kilpailuraadin puheenjohtaja, Metsähallituksen kiinteistökauppapäällikkö Tauno Kandelin kertoo.

Lohja on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel ohjelmassa matkailualueena ja haluaa kehittää kestävän matkailun ympärivuotista palvelutarjontaa niin kotimaisille kuin kansainvälisille kohderyhmille.

- Kilpailun avulla on mahdollista löytää uusia näkökulmia ja ideoita kehittää alueesta menestyksekäs kestävän matkailun mukainen kohde, joka on kiinnostava myös sijoittajille, erilaisille palveluntarjoajille sekä myös kansainvälisille matkailijoille. Sijainti luonnonkauniissa järvimaisemassa lähellä pääkaupunkiseutua on mitä otollisin, kilpailun yhtenä tuomarina toimiva ulkomaisten matkailuinvestointien parissa työskentelevä Tuija Tommila Business Finlandilta kommentoi.

Kilpailu on avoin kaikille Aalto yliopiston arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoille. Kilpailuaikaa on 30.8.2021 klo 16 saakka. Voittajat julkaistaan 17.9.2021.

Lisätietoa kilpailusivustolta.