Siirry sisältöön
Uutinen 09.09.2022

Business Finland mukaan YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen

Business Finland on sitoutunut YK:n Global Compactiin. YK:n entisen pääsihteeri Kofi Annanin vuonna 2000 perustama YK:n Global Compact on maailman suurin yritysvastuualoite. Se tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tietoa, tukea, koulutusta sekä työkaluja, joiden avulla voidaan rakentaa vastuullista ja menestyvää liiketoimintaa.

- Muutos lähtee meistä ihmisistä. Voimme toiminnallamme rakentaa parempaa maailmaa, jossa yritystoiminnan kielteiset vaikutukset minimoidaan ja myönteiset vaikutukset maksimoidaan. Olemme iloisia päästessämme mukaan YK:n Global Compactiin, sillä se antaa meille työkaluja ratkaista vaikeita kysymyksiä, joita yritykset kohtaavat toiminnassaan ympäri maailmaa, toteaa Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

YK:n Global Compactin kymmenen periaatetta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet muodostavat yritysvastuun ytimen globaalisti.

Aloitteeseen sitoutuneet yritykset ja organisaatiot noudattavat työoloihin, ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja lahjonnan ehkäisyyn liittyviä kansainvälisiä velvoitteita kaikissa maissa, joissa ne toimivat.

- Me Business Finlandissa haluamme nostaa vastuullisen liiketoiminnan entistäkin näkyvämpään rooliin. Käymme aktiivista dialogia globaalisti toimivien asiakasyritystemme kanssa liittyen ihmisoikeuksiin, työvoimaan, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan, sanoo Kopola.

YK:n Global Compactissa on mukana yli 16 000 yritystä sekä yli 3 000 muuta organisaatiota yli 160 maasta. Aloite tarjoaa yrityksille vastuullisuuden viitekehyksen, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa.

- Meillä on Business Finlandin kanssa yhteinen missio: autamme yrityksiä menestymään kestävästi. Nykypäivänä vastuullisuus on sekä edellytys että kilpailuetu kaikenkokoisille yrityksille, ja suomalaiset vastuulliset yritykset ovat avainasemassa Business Finlandin kehittäessä Suomen maakuvaa ja houkutellessa investointeja ja osaajia Suomeen. Odotamme innolla tulevaa yhteistyötämme, kommentoi UN Global Compact Network Finlandin pääsihteeri Marja Innanen.