Siirry sisältöön
Uutinen 16.08.2022

Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvontapalvelu on käynnistynyt

Uudesta Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat. Työnantajille suunnattu neuvontapalvelu on yksi monista toimista, joilla Suomi sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa. Palvelu on osa laajempaa kehitteillä olevaa Work in Finland -toimintoa, jonka valmistelua Työ- ja elinkeinoministeriö johtaa ja jonka osana myös Business Finlandin Work in Finland -yksikkö tulee toimimaan.

Hallitus pyrkii lisäämään merkittävästi osaajien maahanmuuttoa, jotta yritysten kasvuedellytyksiä voidaan vahvistaa ja yhteiskunnan toimivuus sekä hyvinvointi varmistaa. Jotta tavoitteessa onnistutaan, Suomessa toimiville työnantajille on avattu rekrytointivalmiuksia tukeva Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvontapalvelu.

Erityisesti ensimmäistä ulkomaan rekrytointia suunnittelevat työnantajat käyttävät usein paljon työaikaa viranomaisprosessien ja työntekijän asettautumiseen liittyvien käytännön asioiden selvittämiseen. Tällä hetkellä kansainväliseen rekrytointiin liittyvää tietoa löytyy monesta eri paikasta ja monen viranomaistahon toimesta. Työnantajat ovat kokeneet sen hankalaksi.

Maksutonta, henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa

Uuden työnantajaneuvonnan tavoitteena on tehdä kansainvälisestä rekrytoinnista helpompaa työnantajille, tarjoamalla heille henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa juuri heidän kansainväliseen rekrytointiinsa liittyviin kysymyksiin. Valtakunnallisen työnantajaneuvonnan on tarkoitus myös auttaa ja nopeuttaa työnantajien siirtymistä tarpeenmukaisiin palveluihin.

Palvelu on tarjolla kaikille työnantajille koko Suomessa

Palveluun voivat soittaa niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin työnantajat, toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Se auttaa sekä kansainvälistä rekrytointia aloittelevia että kansainvälisen rekrytoinnin kokemusta kerryttäneitä työnantajia.
Palvelu on maksuton, pois lukien puhelujen osalta soittajan liittymäsopimuksen mukainen hinta. Palvelu palvelee arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–15 numerossa 0295 016 770.

Yhden luukun palvelu, jonka puoleen on helppo kääntyä erilaisissa tilanteissa ja kysymyksissä

Neuvontapalveluun voi olla yhteydessä pienissä tai suurissa kysymyksissä. Työnantajat voivat kysyä esimerkiksi:

  • Mitä minun tulisi ottaa huomioon, kun olen palkkaamassa ulkomaalaista työntekijää?
  • Missä kansainvälisen rekrytoinnin prosessivaiheessa tulee huomioida mahdollinen ammattipätevyyden tunnistaminen? Miten vastuut ja toimenpiteet jakautuvat minun ja työntekijän välillä?
  • Milloin kansainvälinen osaaja tarvitsee viisumin, oleskeluluvan tai EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnin?
  • Mistä saan apua osaajien löytämiseen ja rekrytointiin?
  • Miten voin sujuvoittaa Suomeen muuttavan työntekijän maahantulon alkuvaiheita?

Työnantajat voivat olla yhteydessä neuvontapalveluun, oli kyse sitten osaajien rekrytoinnista ulkomailta tai Suomessa jo olevan kansainvälisen osaajan palkkaamisesta.
Palvelu on osa laajempaa kehitteillä olevaa Work in Finland -toimintoa. Work in Finland -toimintoa kehitetään laajassa viranomais- ja verkostoyhteistyössä.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Maanantai-perjantai klo 9.00–15.00
Puhelinnumero: 0295 016 770
Sähköpostiosoite: tyonantajaneuvonta (at) workinfinland.fi