Rahoitustiedot

Vuosittain sadat yritykset ja tutkimusryhmät asioivat Business Finlandin kanssa ja saavat meiltä rahoitusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa.

Vauhditamme kansainvälisiä menestystarinoita

Vuosittain sadat yritykset ja tutkimusryhmät asioivat Business Finlandin kanssa ja saavat meiltä rahoitusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa.

Rahoitusta kasvuun

Avoin tietoaineisto Business Finlandin rahoituksesta

Uusimmat innovaatiotoiminnan rahoitustiedot löydät alla olevista linkeistä. Voit hakea esimerkiksi organisaation nimellä tai määritellä haluamasi vuodet, organisaatiolajit, organisaatioiden koot, toimialat tai maakunnat. Voit valita, haluatko tiedot html-, excel- vai pdf-muodossa.

Rahoituspäätöstä tehdessään Business Finland sitoutuu rahoittamaan tutkimus-, kehitys- tai innovaatioprojektia myöntämällään summalla. Business Finland maksaa myöntämänsä rahoituksen projektin etenemisen mukaan.

Projektitiedot

Julkisen tutkimuksen ja Business Finlandin (entinen Tekes) ohjelmiin kuuluvien yritysprojektien tietoja voi myös seurata. Voit suodattaa tietoja esimerkiksi ohjelmittain tai organisaatiotyypeittäin ja saada tietoa siitä, mitä rahoitetuissa projekteissa tehdään.

Avainlukuja
2017

Suurin osa innovaatiorahoituksesta
pk-yrityksille

Vuonna 2017 Business Finland myönsi rahoitusta yhteensä 510 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 398 miljoonaa euroa myönnettiin yrityksille ja 112 miljoonaa euroa tutkimusorganisaatioille.

Yritysrahoituksessa tutkimus- ja kehitysavustusten osuus oli 221 miljoonaa euroa ja tuotekehityslainojen 176 miljoonaa euroa. Myönteisen rahoituspäätöksen sai 4485 projektia 6300 hakemuksesta.

Pk-yrityksiä rahoitettiin 292 miljoonalla eurolla eli 74 prosentilla kaikesta yritysrahoituksesta. Summasta 142 miljoonaa euroa myönnettiin alle 6-vuotiaille startup-yrityksille. Vuonna 2017 lanseerattu innovaatioseteli näkyi uusien yritysrahoitusasiakkaiden määrässä. Uusia rahoitettuja yrityksiä oli ennätysmäärä 2304 kappaletta.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta 2017 (pdf)

Katso yhteenveto rahoitusluvuista ja tuloksista 2017