Siirry sisältöön
Case 30.08.2022

Talent Explorer -rahoitus helpotti päätöstä kansainvälistä kasvua tukevasta rekrytoinnista

Kajaanilainen digitaalisten liikuntapelien kehittäjä CSE Simulation palkkasi Suomessa asuvan brittiasiantuntijan kartoittamaan vientiasiakkaita ja hakemaan uusia kumppanuuksia. Lupaavia kontakteja on syntynyt jo muutamassa kuukaudessa.
CSE Simulation
  • Kajaanilainen digitaalisten liikuntapelien kehittäjä
  • CSE:n pelit on suunniteltu luomaan käyttäjille positiivisia liikuntakokemuksia iästä, sukupuolesta tai mahdollisesta toimintarajoituksesta huolimatta

Tutustu Talent explorer -rahoitukseen.

CSE:n pelit on suunniteltu luomaan käyttäjille positiivisia liikuntakokemuksia iästä, sukupuolesta tai mahdollisesta toimintarajoituksesta huolimatta. Syksyllä kymmenen vuotta täyttävän yrityksen tärkeimpiä B2B-asiakasryhmiä ovat koulut, kuntoutusala, liikunta- ja kuntokeskukset sekä FEC-markkina eli perheaktiviteettialueet esimerkiksi hotelleissa, lentokentillä, kauppakeskuksissa tai isoissa sisäaktiviteettipuistoissa.

– Tuotteitamme on myyty jo yli 45 maahan, mutta tähän asti vientiä on tehty lähinnä kumppaneiden ja jälleenmyyjien kautta. Talent Explorer -rekrytoinnin ajatuksena on, että voisimme tehdä myös suoramyyntiä loppuasiakkaalle, esimerkiksi hotellille tai koululle,  CSE:n kehitys- ja talousjohtaja Kaisa Ottavainen-Nurkkala sanoo.

Kokenut britti vahvistaa tiimiä

Yksi CSE:n avoimeen rekrytointihakuun vastanneista talenteista oli britti Joe Griffin, joka asuu Turun seudulla suomalaisen perheensä kanssa. Hänellä oli CSE:ltä puuttuvaa hotelli-, matkailu- ja kiinteistöalan asiantuntemusta.

– Valintaa helpotti, että olimme jo tavanneet Joen aikaisemmin kansainvälisillä messuilla. Hänellä on hyviä verkostoja ja kumppanuuksia Britanniassa, jossa hän oli pitkään kiinteistö- ja hotellialan töissä, Ottavainen-Nurkkala kertoo.

Griffinin rekrytointi osui sopivasti koronarajoitusten hellittämisvaiheeseen. Intensiivisen perehdytyksen jälkeen hän on jo osallistunut koulutusalan messuille Lontoossa, FEC-messuille Leedsissä ja liikunta-alan FIBO-messuille Saksassa. CSE:llä on seitsemät messut kahdeksan viikon aikana.

– Meillä on jo ollut huikeita kokemuksia Joen kanssa työskentelystä messuilla. Mikä tärkeintä, hän sopii oikein hyvin meidän tiimiin. Olemme myös tehneet paljon etädemoja ulkomaisille asiakkaille, joissa Joe on kotitoimistolla ja joku CSE:n toimistolta samalla esittelee miten tuotteet toimivat. Se helpottaa, kun joku tiimissä puhuu natiivia englantia.

Vuoropuhelu Business Finlandin kanssa johti Talent Explorer -hakemukseen

Business Finlandin myöntämä Talent Explorer -rahoitus kattaa Suomessa työskentelevän asiantuntijan palkkakuluja vuodeksi 20 000 euroon asti. Tuki maksetaan yritykselle jälkikäteen ja sitä voi hakea kolme kertaa eri hankkeisiin. CSE:lle suositeltiin Talent Explorer -rahoituksen hakemista, kun Ottavainen-Nurkkala asioi Business Finlandin kanssa toisen asian yhteydessä.

– Kannattaa käydä mahdollisimman paljon vuoropuhelua, suunnitella polkua oman yhteyshenkilön kanssa ja pitää hänet ajan tasalla mitä yrityksessä tapahtuu. Talent Explorer helpotti ja nopeutti meidän päätöksentekoa uudesta rekrytoinnista. Saimme Joen lisäksi monia muitakin hyviä hakijoita. Toivottavasti pääsemme rekrytoimaan heitä lisää tämän vuoden aikana, Ottavainen-Nurkkala toteaa.

Valtaosa Talent Explorer -projekteista johtaa pysyvään työpaikkaan

Talent Explorer -rahoitus jakaa kansainvälistymisen riskiä ja kustannuksia. Rahoitusta voi hakea kansainvälistymisen eri vaiheissa ja se soveltuu monenlaisiin vientiä edistäviin toimenpiteisiin.

– Olemme pystyneet luomaan noin 200 uutta työpaikkaa kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille, ja samalla 200 yritystä on saanut osaavaa apua vientiponnisteluihin. Business Finlandin tekemän kyselyn mukaan yli 70 % Talent Explorer -projekteissa aloitetuista työpaikoista johtaa vakituiseen työpaikkaan, mikä kertoo uusien talenttien tuomista hyödyistä,  Business Finlandin Service Manager Minh Lam kertoo.