Siirry sisältöön

15/6

Haku 15.6.2020

Rahoitusta tekoäly-yhteishankkeille: EUREKA Clusters AI Call

EUREKA-yhteistyön puitteissa toimivat teolliset klusterit (CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3, ja PENTA-EURIPIDES²) ovat avanneet yhteisen rahoitushaun tekoälyhankkeille. 

Ota yhteyttä

Erkki Hietanen (Telecom/Celtic-Next ja Software/ITEA3)
Kari Leino (ECS development/Penta ja Euripides2)
Hannu Nurmi (Telecom/Celtic-Next ja Software/ITEA3)
Tom Warras ja Heikki Uusi-Honko (EUREKA-yhteistyö ja sen rahoitus)

sähköposti: etunimi.sukunimi (at) businessfinland.fi

Haku on päättynyt!

EUREKA-yhteistyön puitteissa toimivat teolliset klusterit (CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3, ja PENTA-EURIPIDES²) ovat avanneet yhteisen rahoitushaun tekoälyhankkeille. Rahoituksella pyritään synnyttämään innovatiivisia ekosysteemejä, jotka tavoittelevat merkittävää taloudellista ja yhteiskunnallista vaikutusta tekoälyn eri sovellusalueilla. Rahoitus on mahdollinen konsortioille, joissa on vähintään kaksi osapuolta eri maista, käytännössä hankkeet ovat yleensä huomattavasti laajempia pitäen sisällään pk-yrityksiä, suuria yrityksiä ja julkisen tutkimuksen organisaatioita. Tyypillinen hankekoko on 2-8 M€, mutta myös pienemmät tai suuremmat hankkeet ovat mahdollisia. Hakuun osallistuu keskeisiä eurooppalaisia yhteistyömaita ja Kanada ja Etelä-Korea.

Business Finland voi rahoittaa suomalaisosapuolia tälle hakukierrokselle osallistuvissa hankekonsortioissa. Rahoituksessa sovelletaan kansallisia rahoituskriteereitä mukaan lukien co-innovation -rahoituksen kriteerit. Haulle ei ole varattu erillistä rahoitusta, vaan hakemukset kilpailevat rahoituksesta muiden hankkeiden kanssa. Hankkeita valmistelevien suomalaisosapuolten tulee ottaa yhteyttä Business Finlandiin viimeistään 15.5.2020.

Haku sulkeutuu 15.6.2020 ja tavoite on, että hankkeet voivat käynnistyä vuoden 2021 alussa. Haun tarkempi kuvaus ja hakuohjeet EUREKA-sivuilla