Siirry sisältöön

4/11

Haku 2.9.-4.11.2021

Eurostars-haku pk-yritysten yhteishankkeisiin

Lisätietoa

Tom Warras
Eureka-Eurostars -projektikoordinaattori
tom.warras (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 839

Haku on päättynyt!

EU:n uusi ohjelmakausi on alkanut ja Eurostars avaa ensimmäisen rahoitushakunsa uudistuneena.

Uudistunut Eurostars tarjoaa nopeammat rahoituspäätökset, uuden hakuportaalin ja tärkeän laajennuksen: hakijayritysten innovatiivisuusvaatimuksia on muutettu joustavammiksi.

Eurostars-rahoitus on tarjolla Business Finlandin asiakasorganisaatioille, kunhan konsortioissa innovatiivisilla pk-yrityksillä on suurin rooli projektien kustannusarvioista laskettuna. Eurostars-projektissa osallistujia on vähintään kaksi, eli esimerkiksi yksi pk-yritys kahdesta eri Eurostars-maasta. Konsortioissa voi olla myös suuria yrityksiä, tutkimuslaitoksia tai yliopistoja.

Eurostars-projektit ovat selkeitä tuotekehitysprojekteja ja sopivia suomalaisille kansainvälistyville pk-yrityksille. Rahoitus kattaa 50 % kustannuksista.

Business Finland kannustaa pk-yrityksiä etsimään kumppaniyrityksiä omilta kohdemarkkinoiltaan ja suunnittelemaan t&k-projektinsa yhdessä niiden kanssa. Haku päättyy 4.11.2021.

  • Tutustu haun eurooppalaisiin sivuihin
  • Suomalaisosallistujia koskevat sivut.  
  • Löydä kumppanisi Eurostars-maista ja sopikaa yhteisestä hankkeesta.
  • Suositus on, että kukin osallistuja ottaa yhteyttä oman maan Eurostars-koordinaattoriin. Näin saat ohjeita ja tarkistat projektin rahoituskelpoisuuden ennakkoon.
  • Suomen osalta rahoitustasot löytyvät Funding-välilehdeltä ja Eligibility-välilehdeltä.
  • Konsortio tekee karkean projektisuunnitelman, ja yksi yrityksistä nimetään päähakijaksi.
  • Päähakija täyttää Eurostars-hakemuksen ja muut hakijat osallistuvat omalta osaltaan sähköisessä portaalissa.  /painike Applying

Eurostars-hakemukset arvioidaan eurooppalaisessa arvioinnissa. Business Finland antaa arvioinnin alkuvaiheessa rahoituskelpoisuuslausunnon suomalaisista hakijoista.

Arviointi valmistuu helmikuussa 2022. Haussa menestyneiden projektien suomalaisosapuolille Business Finland tekee virallisen rahoituspäätöksen, ja muissa maissa tehdään vastaavalla tavalla. Projekti pääsee käynnistymään, kun osallistujien maissa on rahoitus myönnetty. Rahoituksen ehdot ovat Business Finlandin normaalit avustusrahoituksen ehdot, ja projektista raportoidaan puolivuosittain.

Jo tuhannet eurooppalaiset pk-yritykset ovat saaneet tukea tuotteidensa ja palveluidensa kehittämiseen Eurostars-ohjelmalta viimeisen 13 aikana. Ohjelmaa rahoittavat EU ja 36 Eurostars-maata. Eurostars-maita on useita myös EU:n ulkopuolella, esimerkiksi Turkki ja Kanada.

Eureka-logo