Siirry sisältöön

17/1

Webinaari 17.1.2023

Kestävää liiketoimintaa vihreästä siirtymästä

Ranskan valmistavan teollisuuden trendit ja mahdollisuudet.

 

17.1.2023 kello 15.00-16.00

Webinaari, linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Vastaava webinaari järjestetään myös 27.1.2023.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja


Toni Mattila
Head of Sustainable Manufacturing Finland
toni.mattila (at) businessfinland.fi

 

Venni Metsäranta
Program Coordinator
venni.metsaranta (at) businessfinland.fi

Vihreä siirtymä on nyt käynnissä. Se luo uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia etenkin yrityksille, jotka pystyvät auttamaan valmistavaa teollisuutta pienentämään hiilijalanjälkeään. Teema on erittäin ajankohtainen varsinkin Euroopassa. Esimerkiksi ranskalaiset yritykset etsivät uusia konkreettisia mahdollisuuksia ympäristöllisen kestävyyden parantamiseksi.

Valmistava teollisuus edustaa kymmentä prosenttia Ranskan BKT:stä, ja vuotuiset valmistavan teollisuuden TK-investoinnit ovat yli 23 miljardia euroa. Ranskan kohtaamia haasteita ovat esimerkiksi varsin matala digitalisaation taso erityisesti suurten ja keskisuurten yritysten keskuudessa. Tämä tarjoaa oivallisia yhteistyömahdollisuuksia. Keskusteluissa usein esiin nousevia teemoja ovat energiatehokkaat laitteet ja automaatio, päästöjen ja hiilijalanjäljen määrittäminen, päästöjen ja hukkaenergian talteenotto, energian varastointi ja erilaiset digitaaliset ratkaisut.

Sustainable Manufacturing Finland -ohjelma järjestää kaksi sisällöltään samanlaista webinaaria, joissa avataan uusia liiketoimintamahdollisuuksia Ranskan valmistavan teollisuuden alalla ja kerrotaan lisätietoja suunnitteilla olevasta delegaatiomatkasta Pariisiin. Ensimmäinen webinaari järjestetään 17.1.2023 ja toinen 27.1.2023. Tervetuloa mukaan!

Webinaarit pidetään englanniksi.

Ohjelma

  • Tervetuloa – Toni Mattila, Business Finland
  • Näkemyksiä Ranskan vihreästä siirtymästä – Anne-Delphine Beaulieu, Chief Sustainability Officer & Digital Transformation, LISI GROUP
  • Paikallisen yhteistyökumppanin esittely – Tolson Consulting
  • Pariisin delegaatiomatkan suunnitelmat
  • Kysymyksiä ja keskustelua