Siirry sisältöön
Uutinen 16.10.2020

Tutustu suomalaiseen asiantuntemukseen syövän hoidossa ja torjunnassa

Syöpä on tällä hetkellä maailman toiseksi yleisin kuolinsyy, ja syöpätapausten ja niihin liittyvien kuolemien on arvioitu kaksinkertaistuvan seuraavien 20–40 vuoden aikana.

Tehokas lääketieteellinen tutkimus ja tekninen kehitys ovat viimeisen 20 vuoden aikana johtaneet rohkaiseviin parannusaskeliin syöpien diagnosoinnissa ja hoidossa. Kehitteillä on monenlaista uutta tekniikkaa laitteistoista ohjelmistoihin. Nämä tekniikat tarjoavat potilaille ja lääkäreille älykkäämpiä ratkaisuja, joilla voidaan taistella syöpää vastaan. 

Suomi on syöpätutkimuksen ja -hoidon edelläkävijä, ja suomalainen asiantuntemus kattaa muun muassa tutkimuksen, hoidon, niin potilaille kuin asiantuntijoille tarkoitetut digitaaliset työkalut sekä ratkaisut, joilla voidaan helpottaa syövän kanssa elämistä. Suomi pyrkii olemaan merkittävä tekijä uusissa tekniikoissa ja innovaatioissa sekä kehittämään niitä syöpähoidon tulevaisuutta varten.

Business Finland on koostanut uuden digitaalisen esitteen, jossa kerrotaan Suomen ja suomalaisten ratkaisujen osuudesta syövän vastaisessa taistelussa. Esite tarjoaa yleiskatsauksen laajasta osaamisesta ja tämänhetkisistä innovoinnin painopisteistä Suomessa.

”Suomalaisessa huipputason syöpähoidossa ja onkologiassa riittää menestystarinoita potilaiden vaikutusmahdollisuuksien, uusien hoitomuotojen kehittämisen ja tietojen hyödyntämisen osalta”, Global Opportunity Leader Terhi Rasmussen kertoo. ”Tämä alue tarjoaa loistavia mahdollisuuksia yhteistyöhön, yhteiseen kehitykseen ja tietojen jakamiseen. Ulkomailla sijaitsevien Business Finland toimipisteiden verkostomme tuo suomalaista asiantuntemusta mielellään paikallisten sidosryhmien ja verkostojen ulottuville yhdessä suurlähetystöjen kanssa. Syöpä on aina ajankohtainen aihe, joka koskettaa meitä kaikkia myös meneillään olevan pandemian aikana. Kyseessä on myös kansainvälisesti erittäin ajankohtainen aihe. Esimerkiksi EU:n Horisontti Eurooppa tasolla valmistellaan parhaillaan syövän vastaista missiota, ja Suomi voi olla tässä merkittävässä osassa mukana.”

Lataa julkaisu PDF-versiona

Lisätietoja

Terhi Rasmussen
Senior Advisor
Global Opportunity Team Leader – Health & Wellbeing
Business Finland
terhi.rasmussen (at) businessfinland.fi