Siirry sisältöön
Uutinen 27.10.2022

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF kutsuu Afrikkaan

Kuva: Topias Dean, Sitra

Globaali etelä on keskipisteenä, kun maailman kiertotalousfoorumi WCEF2022 järjestetään Afrikassa 6.–8. 12.2022. Foorumin teemana on Afrikasta maailmalle. Foorumi järjestetään Ruandan Kigalissa ja verkossa. Lisäksi lähiosallistumisen ja verkkolähetykset yhdistäviä studioita pidetään kaupungeissa eri puolilla Afrikkaa. Business Finland järjestää 13.12. osana foorumia sivutapahtuman Plastic Recycling Transformation in Ghana.

Afrikka voi johdattaa maailmaa kohti uutta ja kestävämpää taloutta – kiertotaloutta. Mantereella on valtavat luonnonvarat, nuori väestö ja vahva yrittäjyyshenki. Keskeisiä elementtejä, joiden varaan globaalina yhteistyöalustana toimiva maailman kiertotalousfoorumi WCEF voi rakentaa. Myös uudet kiertotalousyhteistyön muodot eri puolilla Afrikkaa voivat inspiroida maailmaa.

Afrikka ja muut kehittyvät maanosat ovat kärsineet kehittyneiden talouksien ota, käytä ja hävitä -ajatteluun perustuvan lineaarisen talouden aiheuttamien ilmastonmuutoksen ja luontokadon vakavista vaikutuksista. Nyt Afrikka voi olla ratkaisevan tärkeässä roolissa globaalissa siirtymässä kiertotalouteen.

Jo kuudetta kertaa järjestettävä vuotuinen foorumi kokoaa yhteen ihmisiä Ruandan Kigalissa ja ympäri Afrikkaa. Päätapahtuman ohjelma esitetään suorana lähetyksenä valikoiduissa kaupungeissa eri puolilla Afrikkaa, ja nämä studiot tarjoavat mahdollisuuden keskusteluihin paikallisista kiertotalouden esimerkeistä ja verkottumiseen.

Verkko-osallistuminen foorumiin on mahdollista kaikkialta maailmasta. Päätapahtuma Kigalissa on kutsuvierastilaisuus.

Kahtena ensimmäisenä päivänä WCEF2022 tutkii Afrikan kehityksen kannalta olennaisia teemoja, joissa kiertotaloudella voi olla suuri rooli – mm. ilmasto ja luonto, nuoret, infrastruktuuri, yrittäjyys ja innovaatio sekä kauppa ja arvoketjut. Kolmas päivä on varattu kumppaneiden järjestämille tapahtumille.

WCEF2022 esittelee kiertotalousratkaisuja ja tutkii, miten yritykset Afrikassa ja muualla voivat tarttua uusiin mahdollisuuksiin ja saada kilpailuvaltin siirtymässä vähähiiliseen talouteen.

Business Finlandin sivutapahtuma keskittyy muovin kierrätyksen haasteisin Ghanassa

Osana kansainvälistä foorumia Business Finland järjestää 13.12.2022 sivutapahtuman Plastic Recycling Transformation in Ghana. Tapahtumassa tarkastellaan, millaisiin muovin kierrätyksen haasteisiin Ghanassa etsitään ratkaisuja sekä kuvataan suomalaista osaamista haasteiden ratkaisemiseksi.  

Tapahtuma sopii hyvin suomalaisille kiertotalousalan yrityksille sekä Ghanassa tahoille, jotka etsivät ratkaisua muovijäteongelmaan.

Tapahtuma pidetään Ghanassa, mutta siihen voi osallistua myös verkon kautta.  

Plastic Recycling Transformation in Ghana -tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen

Kiertotalous on nyt olennaisempaa kuin koskaan, kun maailma kohtaa luontokadon ja ilmastokriisin haasteet. Sitran selvityksen mukaan kiertotalousratkaisut voivat pysäyttää luontokadon ja auttaa luonnon monimuotoisuutta toipumaan. Kiertotalous on ratkaisevan tärkeää paitsi arvokkaiden materiaalien pitämiseksi käytössä myös neitseellisten luonnonvarojen käytön vähentämiseksi.

WCEF2022:n järjestävät yhdessä Ruandan tasavalta, Afrikan kiertotalousliitto ACEA, Afrikan kiertotalousverkosto ACEN ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra yhteistyössä kansainvälisten kumppanien kanssa. Ruanda on yksi ACEA:n perustajia, ja sen sihteeristöä isännöi Afrikan kehityspankki.

WCEF2022-ohjelma ja ilmoittautuminen