Siirry sisältöön
Uutinen 18.11.2022

Quantum Computing -kampanja käynnistyy

Business Finland käynnistää kampanjan kvanttilaskentaosaamisen kehittämiseksi Suomessa. Kahden vuoden mittainen Quantum Computing -kampanja tarjoaa yhteensä 15 miljoonaa euroa kvanttilaskennan kehityshankkeisiin.

Quantum Computing -kampanjan tavoitteena on rakentaa Suomeen globaalisti houkutteleva ekosysteemi ratkaisemaan suomalaisten ja ulkomaisten yritysten liiketoiminnan haasteita kvanttilaskennan avulla. Kampanja on suunnattu suomalaisille startupeille, pk-yrityksille ja suurille yrityksille, jotka ratkaisevat merkittäviä ongelmia kvanttilaskennan avulla. Ulkomaiset startup-, pk- ja suuret yritykset, jotka rekisteröityvät Suomeen ja liittyvät suomalaiseen kvanttilaskentaekosysteemiin, voivat hakea rahoitusta Quantum Computing -kampanjasta. Kvanttiohjelmistojen, algoritmien ja hybridilaskennan parissa työskentelevät tutkimuslaitokset voivat myös hakea rahoitusta kampanjasta.

Quantum Computing -kampanjassa myönnettävä 15 miljoonan euron innovaatiorahoitus sisältää esimerkiksi avustusmuotoisen Proof of Concept -rahoituksen tuotteen tai ratkaisun toimivuuden todentamiseen sekä lainarahoituksen Proof of Concept -hankkeen jälkeiseen kaupallistamiseen. Muita kampanjan palveluja ovat muun muassa vertaisoppimiskoulutukset sekä mahdollisuus päästä mukaan kansainvälisille ostajille ja sijoittajille tarkoitettuihin tarjoomiin.

– Kvanttilaskennalla on potentiaalia mullistaa ihmiskunnan tulevaisuus tavoilla, joita on vaikea edes kuvitella vielä – aina ilmastonmuutoksen mallinnuksesta ja optimoiduista kuljetusreiteistä kokonaan uusien lääkkeiden kehitykseen. Kvanttilaskenta ottaa toimialana kuitenkin vasta ensiaskeliaan ja tarvitsee Business Finlandin innovaatiorahoituspalveluja, kansainvälisiä investointeja sekä oman ekosysteemin kasvaakseen. Quantum Computing -kampanja vastaa juuri näihin kasvuhaasteisiin. Ota rohkeasti yhteyttä ja tervetuloa rakentamaan suomalaista kvanttilaskennan menestystarinaa. Jos haluat liittyä kampanjan postituslistalle, ota yhteyttä topias.vainio (at) businessfinland.fi, kehottaa kampanjan vetäjä Outi Keski-Äijö Business Finlandista.

Tutustu Quantum Computing -kampanjaan

Lisätietoja kampanjasta

Outi Keski-Äijö
outi.keski-aijo (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 663