Nyhet 09.12.2022

Quantum Computing-kampanjen inleds

Business Finland lanserar en kampanj för att utveckla kvantberäkningskompetensen i Finland. Den tvååriga Quantum Computing-kampanjen erbjuder 15 miljoner euro till utvecklingsprojekt för kvantberäkning.

Syftet med kampanjen Quantum Computing är att bygga ett globalt attraktivt ekosystem i Finland för att lösa utmaningar i finländska och utländska företags affärsverksamhet med hjälp av kvantberäkning. Kampanjen riktar sig till finländska startups, små och medelstora företag och stora företag som löser viktiga problem med hjälp av kvantberäkning. Utländska startups, små och medelstora företag samt stora företag som registrerar sig i Finland och ansluter sig till det finländska ekosystemet för kvantberäkning kan ansöka om finansiering från kampanjen Quantum Computing. Forskningsinstitut som arbetar med kvantprogramvara, algoritmer och hybridräkning kan också ansöka om finansiering från kampanjen.

Innovationsfinansiering på 15 miljoner euro inom ramen för kampanjen Quantum Computing omfattar till exempel Proof of Concept-finansiering för att undersöka om produkten eller lösningen fungerar och lånefinansiering för marknadsföring efter Proof of Concept-projektet. Andra tjänster i kampanjen är bland annat utbildning i peer-inlärning och möjligheten att delta i internationella erbjudanden för köpare och investerare.

Läs mer om kampanjen Quantum Computing

Mer information om kampanjen

Outi Keski-Äijö
outi.keski-aijo (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 663