Siirry sisältöön
Uutinen 10.11.2022

Yritysten tutkimus- ja kehitysprojektin raportointi yksinkertaistuu

Torstaista 10.11.2022 alkaen Business Finlandin rahoittamat yritysten tutkimus- ja kehitysprojektit raportoidaan uudella palvelulla.

Business Finland on uudistanut raportointipalveluaan ja 10.11.2022 alkaen de minimis -projektien lisäksi yritysten tutkimus- ja kehittämistoiminnan projektit raportoidaan uudella palvelulla.

Asiointipalvelussa avataan vain yksi tapahtuma kullekin raportointijaksolle ja samassa raportissa eritellään sekä projektin sisältö että kustannukset. Näin vältetään tilanteet, joissa toinen raportoinnin osa jää esimerkiksi epähuomiossa toimittamatta.

Sisältöraportin kysymykset keskittyvät organisaatiossa tapahtuneisiin muutoksiin ja projektin etenemisen keskeisiin tapahtumiin, kuten sovittujen tavoitteiden toteutumiseen. Kustannusten raportoinnin ohjeita on tarkennettu ja raportti ohjaa toimittamaan tarvittavat liitteet ja selvitykset niillä sivuilla, joilla asiaa käsitellään.

Jos yrityksellä on käynnissä oleva projekti, ja raportin ja kustannustilityksen tekeminen on aloitettu ennen uudistusta, voit joko täyttää raportin ja kustannustilityksen loppuun ja lähettää sen Business Finlandille, tai voit poistaa lähettämättömän raportin ja kustannustilityksen ja aloittaa suoraan uudella palvelulla.

Yritykset, joilla ei ole keskeneräistä raporttia tai kustannustilitystä, aloittavat raportin tekemisen suoraan uudella palvelulla.

Siirry asiointipalveluun