Siirry sisältöön

Tutustu työkaluun

Uusi työkalu luo näkymän osaamisen tarpeeseen kasvavilla teollisuuden aloilla Suomessa ja osoittaa, kuinka kansainvälinen osaaminen voi vastata tähän tarpeeseen.

Tukee kasvun suunnittelua

Business Finlandin, Headain ja Solitan yhteistyön tuloksena syntyi datalähtöinen osaamisen työkalu, jonka tarkoituksena on tukea yrityksiä osaamispulaan liittyvissä haasteissa kasvavilla toimialoilla kuten ICT, peliteollisuus ja kestävän teollisuuden alueet. Työkalu kohtauttaa suomalaisen osaamisen kysynnän ja kansainvälisen tarjonnan. Samalla se antaa maantieteellistä näkökulmaa osaamiskeskittymistä kasvun strategisen suunnittelun tueksi.

Osaamiskysynnän data perustuu avoimiin työpaikkailmoituksiin Suomessa. Kansainvälinen osaamisen tarjonta on puolestaan peräisin Linkedinin osaamistaito-datasta.

Työkalun raportissa on mahdollista rajata dataa maan, teollisuuden alueen, osaamisklusterin sekä osaamisen mukaan. Numerot kuvaavat osaamistarpeiden kumulatiivista määriä: vasemmalla on aina osaamisen kysynnän määrä Suomessa ja oikealla osaamisen tarjonta valittujen rajausten mukaisesti.