Siirry sisältöön

Vietnam Market Match

Kiinnostaako yritystäsi Vietnam? Business Finlandin Vietnam Market Match auttaa suomalaisia pk-yrityksiä testaamaan tuotteiden markkinakelpoisuutta ja liiketoimintasuunnitelmaa Vietnamissa.

Vietnam Market Match

Miksi Vietnam?

Vietnam on kasvava talous Kaakkois-Aasiassa, jossa suomalaisyrityksillä on erinomainen maine. Vietnam tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa seuraavilla toimialoilla: älykkäät kaupungit, energia, jätteenkäsittely sekä puu- ja metsäteollisuus. Lue lisää Vietnamin mahdollisuuksista tämän sivun lopusta.

Palvelut

Palvelut räätälöidään jokaiselle osallistuvalle yritykselle erikseen, ja kumppanimme voi auttaa esimerkiksi markkinatutkimuksissa, tuotelokalisoinnissa ja yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden etsimisessä.

 • Pääset testaamaan liiketoimintakonsepteja ja -ratkaisuja ennen investoimista paikalliseen toimintaan
 • Saat ajantasaista tietoa paikallisista hankkeista, kehitysohjelmista ja tulevista kilpailutuksista
 • Saat käyttöösi verkostoja ja palveluntarjoajamme ydintiimin osaamisen
 • Pääset perille markkinoiden tilanteesta ja mahdollisuuksista potentiaalisten yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kautta

Aikataulu

Vietnam Market Match käynnistyy kesäkuussa ja päättyy joulukuussa 2019:

 • Huhti–kesäkuu: Hakemukset ja yritysten valinta
 • Kesä–elokuu: Esikoulutukset, paikallisen valmennusasiantuntijan valinta ja Market Match ‑tavoitteiden määritys
 • Heinä–marraskuu: Etäyhteistyötä paikallisen valmennusasiantuntijan kanssa
 • Elo–lokakuu: Kaksi käyntiä Vietnamissa
 • Joulukuu: Työn viimeistely ja tulevaisuuden vaihtoehtojen suunnittelu

Hae mukaan

Haku Vietnam Market Matchiin on päättynyt vuodelta 2019.

Yritykset arvioidaan ja valitaan seuraavien kriteerien perusteella:

 • Kuinka potentiaalinen tarjooma yrityksellä on Vietnamin markkinoille?
 • Kuinka todennäköisesti yritys voi luoda Vietnamissa uutta liiketoimintaa?
 • Yrityksen aikaisempi menestys Suomessa ja ulkomailla
 • Sitoutuminen – Onko yritys valmis solmimaan strategisia kumppanuuksia Vietnamissa?
 • Tiimi ja resurssit

Rahoitus

Osallistumismaksu on 7 000 euroa, ja yritykset myös vastaavat omista matkakustannuksistaan.

Business Finland voi rahoittaa osan kustannuksista, ja yritykset voivat hakea Market Explorer -rahoitusta. Business Finland voi myös rahoittaa muita innovaatio- ja liiketoiminnan kehitysprojekteja Vietnamissa.

Business with Impact BEAM

Vietnam Market Match on osa Business Finlandin BEAM-ohjelmaa. Autamme viemään suomalaista osaamista ja tuemme uusien ratkaisujen syntymistä kehittyvien markkinoiden tarpeisiin. Lue lisää BEAM-ohjelman verkkosivuilta.

Ota yhteyttä

Ohjelmapäällikkö, innovaatiorahoitus

Christopher Palmberg

+358 50 5577 966
Asiantuntija

Mauri Marjaniemi

+358 40 513 6495

Miksi Vietnam?

Älykkäät kaupungit

Vietnamin merkittävimmistä kaupungeista Ho Chi Minhistä ja Da Nangista on ryhdytty kehittämään älykkäitä kaupunkeja. Monet yksityisyritykset suunnittelevat ja toteuttavat jo hankkeita, jotka vaativat teknologiaratkaisuja, -palveluita ja -konsepteja. Team Finland ‑verkostolla on hyvät yhteydet Ho Chi Minhin ja Da Nangin kaupunkien johtoon, ja niiden pyrkimys älykkäiksi kaupungiksi tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille pk-yrityksille seuraavilla toimialoilla: energia, jäte sekä puu- ja metsäteollisuus.

Energia

Energiauudistus on yksi keskeisimmistä strategisista hallitusohjelmista. Pitkät tähtäimen tavoitteina ovat puhtaat ratkaisut, energiatehokkuus, älyverkot ja digitalisoituminen. Team Finland ja suomalaisyritykset ovat perehdyttäneet Vietnamin keskeisiä yksityisiä ja julkisia kehittäjiä sekä tärkeimpiä kaupunkeja ja viranomaisia järjestelmällisesti jo monen vuoden ajan suomalaiseen asiantuntijuuteen ja osaamiseen energiajäte- ja energiatehokkuusteknologioiden saralla. Vietnamilla on valtava puhtaan energian tarve, mutta haasteina ovat ympäristön saastuminen energiantuotannon seurauksena sekä investointipääoman puute.

Jätteenkäsittely

Talouden kasvaessa kiihtyvällä vauhdilla myös yhdyskuntajätteen, muovijätteen, ongelmajätteen ja jäteveden haasteet kasvavat. Markkinoilla odotetaan uusia joustavia ja innovatiivisia ratkaisuja tehokkaampaan jätteenkäsittelyyn ja kiertotalousajatteluun, jonka avulla yksityisyritykset ja viranomaiset voivat ratkaista jäteongelmat. Kierrätys kehittyy, mutta suurimmaksi osaksi yhä käytetään yksinkertaista perusteknologiaa. Hitaan kehityksen kerrotaan johtuvan kustannuksista ja investointipääoman puutteesta. 

Puu- ja metsäteollisuus

Vietnam on juuri ottanut käyttöön uuden ja uraauurtavan avoimen lähdekoodin digitaalisen metsähallintajärjestelmän. Se kattaa kaikkien maakuntien metsäresurssit. Tämä merkitsee uuden aikakauden alkua ja kannustaa kehittämään paikallista metsätalousalaa. Suomi on ainutlaatuisessa asemassa hiljattain päättyneen FORMISII‑kehitysyhteishankkeen ansiosta, sillä yhteydet ministeriöiden, viranomaisten, metsätalousalan kehittäjien ja metsänomistajien välillä ovat nyt erinomaiset. Tarvetta on parantaa puunjalostusteollisuuden kehityksen, laitteiston, teknologioiden, metsänkorjuun, kylvön ja huonekaluteollisuuden valmiuksia. Laaja huonekaluteollisuus tarvitsee suomalaista puuta. Kehittäjät ja suunnittelijat ovat entistä kiinnostuneempia jalostetusta puusta ja uusista innovatiivista materiaaleista.