Siirry sisältöön

2/5

Haku 1.2.-2.5.2022

Rahoitushaku teollisuuden kestävyyttä parantaville yhteishankkeille: Eureka Joint Clusters Call on sustainable industry

Haku on kaksivaiheinen: Aiehakemukset (Project Outlines) jätettävä viimeistään 2.5.2022.

Haun tarkempi kuvaus ja hakuohjeet (linkki poistettu, ei enää voimassa)

Ota yhteyttä

Tom Warras (Eureka-yhteistyö ja sen rahoitus)
+358 50 5577 839

 

Ja lisäksi:
Kari Leino (Green ICT -aiheet)
+358 50 5577 698

 

Jarmo Raittila (Sustainable manufacturing -aiheet)
+358 50 323 2442

 

sähköposti: etunimi.sukunimi (at) businessfinland.fi

 

Haku on päättynyt!

Eureka-yhteistyön teolliset klusterit ovat avanneet yhteisen rahoitushaun kestävän teollisuuden hankkeille. Tässä haussa etusijalla ovat teemat Green ICT ja Space-Earth-Ocean integrated Systems. Haku toteutetaan yhdessä 16 maan kanssa.

Digitaalinen ja vihreä murros koskettaa koskee vahvasti myös valmistavaa teollisuutta. Teollisuuden kestävyyttä parantavat innovaatiot kiinnostavat eurooppalaista teollisuutta keinona ratkaista taloudellisia, teknisiä ja yhteiskunnallisia haasteita toimintaympäristössään.

Eureka-yhteistyön periaatteita

Eureka-yhteistyö tapahtuu teollisuuden omilla ehdoilla ja T&K-hankkeiden sisällöt päästään määrittelemään itse. Eureka-rahoitus poikkeaa EU-rahoituksesta siten, että se toteutetaan yhteistyössä oman maan innovaatiorahoittajien kanssa.

Rahoitus on mahdollinen konsortioille, joissa on vähintään kaksi osapuolta eri maista. Käytännössä hankkeet ovat yleensä huomattavasti laajempia pitäen sisällään pk-yrityksiä, suuria yrityksiä ja julkisen tutkimuksen organisaatioita. Tyypillinen hankekoko on 5–20 M€ laskettuna konsortion kaikkien osapuolten projektilaajuudesta, mutta myös pienemmät hankkeet ovat mahdollisia.

Hakuun osallistuvat klusterit ja maat 

Hakuun osallistuvat eurooppalaiset teolliset klusterit CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA4, SMART ja XECS.

Yhteistyömaita ovat: Belgia, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Iso-Britannia, Itävalta, Irlanti, Kanada, Luxemburg, Portugali, Ruotsi, Singapore, Tanska, Turkki, Unkari sekä Saksa erityisjärjestelyin.

Business Finlandin rahoitus

Business Finland voi rahoittaa suomalaisosapuolia tälle hakukierrokselle osallistuvissa hankekonsortioissa. Rahoituksessa sovelletaan kansallisia rahoituskriteereitä mukaan lukien Co-innovation-rahoituksen kriteerit. Haulle ei ole varattu erillistä rahoitusta, vaan hakemukset kilpailevat rahoituksesta muiden hankkeiden kanssa.

Hakuaikataulu

Haku on kaksivaiheinen: Aiehakemukset (Project Outlines) jätetään viimeistään 2.5.2022. Jatkoon päässeiden hanke-ehdotusten määräpäivä on 30.9.2022 ja rahoituspäätökset tehdään syksyllä 2022.

Tietoa ja kumppaneita 

  • Business Finland, Vinnova (Ruotsi) ja Innovationsfonden (Tanska) järjestävät englanninkielisen hakuinfon maanantaina 7.3.2022 klo 14:00–15:30 Suomen aikaa. Siihen ilmoittaudutaan haun sivulla. Rekisteröidy ensin hakusivuston käyttäjäksi, niin pääset ilmoittautumaan.
  • Haun sivuilla on myös Brokerage Area konsortioiden muodostamista helpottamaan. Sen Project Idea Tool on työkalu oman projekti-idean esittelemiseksi ja kumppaneiden löytämiseksi. Työkalun käyttämisestä on infowebinaari Brokerage event preparation session torstaina 10.3.2022 klo 17:00-18:00 Suomen aikaa. Myös siihen ilmoittaudutaan haun sivulla.  
  • Omien projekti-ideoiden esittely potentiaalisille kumppaneille ja kumppanihakutilaisuus järjestetään keskiviikkona 23.3.2022 koko päivän kestävänä virtuaalityöpajana. Ilmoittaudu täällä.   

Tutustu hakuun tarkemmin