Siirry sisältöön
Uutinen 22.12.2021

Gain new value from your data -webinaarisarja – Kaikki jaksot ulkona nyt!

Business Finlandin AI Business –ohjelma auttaa yrityksiä toimialasta riippumatta hyödyntämään dataansa liiketoiminnan tukena. Nelijaksoisen webinaarisarjan aikana Futuricen asiantuntijat ohjaavat katsojan tarvittavien askelten läpi matkalla datalähtöisemmäksi. Katsoja oppii luomaan datalähtöisen liiketoimintamallin ja vahvistamaan arvolupaustaan asiakkaille, sekä löytämään tarvittavat keinot kulttuurimuutoksen toteuttamiseksi organisaatiossa sekä rakentamaan datalle sopivan teknologisen arkkitehtuurin. Webinaarisarjan katsomalla on mahdollisuus käynnistää muutosmatka datalähtöisessä liiketoiminnassa.

Mikäli olet aloittamassa matkasi datalähtöisemmän liiketoiminnan saavuttamiseksi, suosittelemme katsomaan kaikki jaksot järjestyksessä. Mikäli olet jo tutustunut konsepteihin aiemmin, voit keskittyä yhteen jaksoon kerrallaan riippuen sinulle relevantista aiheesta. Voit jopa kuunnella jaksot podcastin muodossa halutessasi. Jaksot ovat englanninkielisiä ja alle 30 minuutin mittaisia.

Jakso 1: Sense of Data and AI

Datalla voidaan muuttaa työn tekemistä, tarjoamaa tai ansaintamalleja - tai kaikkia niistä. Ensimmäisessä jaksossa Rosa, Nelli ja Tuomas keskustelevat datasta ja siihen pohjautuvista liiketoimintamalleista. Jaksossa korostetaan dataan pohjautuvien ja normaalien liiketoimintamallien eroja sekä kerrotaan kuinka aloittaa datamatka yrityksessä ja mitkä ovat sen tyypillisimmät hidasteet.

Jakso 1: Sense of data and AI

Jakso 2: Value drivers for data-driven business

Rosa, Nelli, Tuomas ja Kaj keskustelevat oman, yksilöllisen arvoajurin löytämisestä datalähtöiselle liikeidealle, asiakaslähtöisyydestä sekä siitä miten tärkeää on sanoittaa arvolupaukset eri sidosryhmille.

Jakso 2: Value drivers for data-driven business

Jakso 3: Enabling cultural transformation

Mitä erilaisia kyvykkyyksiä organisaatiot tarvitsevat muutosta varten, sekä sitä miten niitä kannattaa lähteä tavoittelemaan? Rosa, Janetta ja Tuomas keskustelevat omien kokemustensa pohjalta organisaatioista, jotka ovat onnistuneet muuttumaan nopeastikin datakyvykkäämmiksi.

Jakso 3: Enabling cultural transformation

Jakso 4: Designing tech environment

Miten tekoäly eroaa muista data-analyysin keinoista? Kuinka rakentaa oikea arkkitehtuuri pk-yritykselle? Miten onnistua data-projektissa? Rosa, Teemu ja Tuomas käyvät läpi kokemuksiaan data- ja AI-liiketoiminnan vaatiman infrastruktuurin rakentamisesta. Jaksossa keskustellaan myös organisoitumisen tavoista ja investointien onnistumisen mittaamisesta.

Jakso 4: Designing tech environment

Gain new value from your data -valmennus

Webinaarien aiheet olivat osana Business Finlandin AI Business -ohjelman sekä Futuricen valmennussarjaa. Valmennussarja toteutettiin pilottina syyskuusta joulukuuhun 2021.