Siirry sisältöön
Uutinen 14.06.2022

Uusia hakuja: veturiyritysten haastekilpailu sekä aiehaku 6G Bridge- ja Decarbonized Cities -ohjelmille ja Quantum Computing -kampanjalle

Business Finland käynnistää uuden veturiyritysten haastekilpailukierroksen 16.6. Mukaan pääsevät nyt myös pienemmät haastajayritykset. Valmisteilla oleville ohjelmille, 6G Bridge ja Decarbonized Cities, sekä Quantum Computing -kampanjalle avataan aiehaku 20.6.

Haastekilpailu: veturi- ja haastajayritykset

Haastekilpailu on suunnattu globaalisti toimiville veturiyrityksille, jotka pystyvät tekemään erittäin merkittäviä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolisäyksiä (TKI) Suomessa. Business Finlandin rahoitus on enintään 20 miljoonaa euroa veturiyritykselle ja 50 miljoonaa euroa veturiyrityksen kokoamalle ekosysteemille. Tänä vuonna haastekilpailuun voivat osallistua myös haastajayritykset. Haastajayritykset vahvistavat kansainvälisen konsernin globaalia roolia Suomen kautta tai pyrkivät kasvamaan globaaliksi toimijaksi, ratkaisevat pienempää tai fokusoidumpaa haastetta tai kehittävät uutta liiketoimintaa. Business Finlandin rahoitus voi olla haastajayrityksille enintään 10 miljoonaa euroa ja 20 miljoonaa euroa haastajayrityksen kokoamalle ekosysteemille.

Haastekilpailu avataan torstaina 16.6.2022. Ensimmäisen kilpailukierroksen ehdotusten deadline on keskiviikko 14.9.2022 klo 23:59.

Tutustu haastekilpailuun

Lisätietoja veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoituksesta

Aiehaku: 6G Bridge- ja Decarbonized Cities -ohjelmat sekä Quantum Computing -kampanja

Decarbonized Cities -ohjelman tavoitteena on kasvattaa, vahvistaa ja edistää suomalaista poikkitoimialaista tarjoamaa kaupunkien hiilineutraliteettihaasteisiin, erityisesti energia/ rakennussektorilla sekä liikenteen/liikkumisen saralla. 6G Bridge -ohjelman tavoitteena on syventää ja laventaa Suomen johtavaa asemaa mobiiliverkkoteknologiaportfolion kehittäjänä sekä pilotoida ja soveltaa teknologioita yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi ja suomalaisten yritysten vientikyvykkyyksien kasvattamiseksi. Quantum Computing -kampanja kiihdyttää suomalaisen kvanttiekosysteemin kasvua ja kansainvälistymistä, eritysti tukemalla tarvittavan ohjelmistopinon kehittymistä ja käyttöönottoa sekä yritysten kokeiluja ja demonstrointeja merkittävien ongelmien ratkaisuun kvanttilaskennan avulla.

Ideoiden ja suomalaisen osaamisen kartoittamiseksi Business Finland käynnistää aiehaun, jossa rahoitusta myönnetään poikkeuksellisesti myös tutkimushankkeille. Aiehakuun on varattu rahoitusta yhteensä 25-30 miljoonaa euroa per ohjelma, ja kahdeksan miljoonaa euroa kampanjalle.

Aiehaku avataan maanantaina 20.6.2022. Aiehakemusten deadline on torstai 25.8.2022.

Tutustu aiehakuun

Business Finlandin ohjelmatoiminta kytkeytyy jatkossa vahvasti missioihin. Ensimmäiset missiot ovat nyt käynnistyvät Digital Native Finland ja Zero Carbon Future, jotka liittyvät suoraan uusiin hakuihin. Missioilla halutaan vahvistaa suomalaisyritysten mahdollisuuksia hyötyä aiempaa paremmin merkittävistä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksista sekä vauhdittaa yhteiskunnallisia, systeemisiä muutoksia ja vastata globaaleihin haasteisiin.

Lisätietoja

Karin Wikman (veturiyritysten haastekilpailu ja Decarbonized Cities)
Business Finland
karin.wikman (at) businessfinland.fi
+358 50 557 7723

Ilmari Absetz (veturiyritysten haastekilpailu)
Business Finland
ilmari.absetz (at) businessfinland.fi
+358 50 557 7837

Pekka Rantala (6G Bridge)
Business Finland
pekka.rantala (at) businessfinland.fi
+358 50 396 2922

Outi Keski-Äijö (Quantum Computing)
Business Finland
outi.keski-aijo (at) businessfinland.fi
+358 50 557 7663