Siirry sisältöön

Veturiyrityksistä vipuvartta

Business Finland haastaa halukkaita ja kyvykkäitä globaalisti toimivia yrityksiä erikokoisten yritysten ja muiden toimijoiden muodostamien ekosysteemien vetureiksi.

Kumppanuushaku 2023

Business Finland jatkaa rahoitushakua, joka kohdistettiin veturiyritysten haastekilpailun voittaneille aihealueille. Rahoitus on tarkoitettu erityisesti yritysten välisille yhteishankkeille sekä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välisille yhteishankkeille. Rahoitusta voidaan myöntää myös yksittäisille yrityksille tai tutkimusorganisaatioille tai tutkimusorganisaatioiden yhteisille hankkeille. Seuraava hakukierros päättyy 13.4.2023. Vuoden 2023 seuraava hakukierros päättyy 13.9.

Lue lisää

 

Taustaa veturiyritysten haastekilpailusta

Vuosina 2020 ja 2021 käynnistettyjen veturiyritysten haastekilpailujen tavoitteena oli saada yritykset lisäämään huomattavasti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa Suomessa sekä luomaan uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Kilpailuehdotusten edellytettiin ratkaisevan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja vaikuttavan merkittävästi hallitusohjelman 4 %:n TKI- (tutkimus, kehitys ja innovaatio) ja 75 %:n työllisyystavoitteisiin. 

Voittajiksi on valittu kaksitoista veturikokonaisuutta. Veturiyritykset ovat ABB, Borealis Polymers, Fortum, Kone, Metsä Group, Meyer Turku, Neste, Nokia, Sandvik, TietoEVRY, Valmet ja Wärtsilä. Veturiyritys on globaaleissa verkostoissa toimiva yritys, jolla on osaamista ja halua kiihdyttää toimialansa innovaatiokenttää.

Voittajayritykset ovat sitoutuneet lisäämään TKI-työpaikkojen määrää yhteensä sadoilla sekä TKI-investointejaan yhteensä sadoilla miljoonilla euroilla. Onnistuessaan hankkeet johtavat useiden miljardien lisäinvestointeihin Suomeen.

#KestäväKasvu

Veturit ja tiekartat

Ota
yhteyttä

Johtava asiantuntija

Karin Wikman

+358 50 557 7723