Siirry sisältöön
Uutinen 15.02.2023

Suunnittelemassa laajaa EU-projektia? Business Finland voi rahoittaa projektin valmistelua

EU:n TKI-ohjelmat vauhdittavat yrityksen tuotekehitystä, kasvua ja kilpailukykyä. Yritykset voivat saada Business Finlandista monenlaista apua kovaan kilpailuun EU-rahoituksesta. Tunsitko jo rahoituksen Horisontti- ja EDF-projektien valmisteluun? Sitä voivat nyt hakea kaikenkokoiset yritykset.

Business Finlandin tarjoama rahoitus EU-projektien suunnitteluun ja rahoitushakemuksen valmisteluun on uudistunut, ja sitä voivat nyt hakea kaikenkokoiset yritykset. Myös käyttökohde on laajentunut: Horisontti Eurooppa -projektin valmistelun lisäksi rahoitusta voi nyt hakea myös Euroopan Puolustusrahasto (EDF) -projektin valmisteluun.

Horisontti- ja EDF-valmistelurahoitus on tarkoitettu yrityksille, joilla on valmisteilla laaja (vähintään 3M€) konsortioprojekti, jossa suomalaiskumppanille on tulossa merkittävä rooli. Yritykselläsi tulee myös olla

  • tiedossa kumppaneita vähintään kolmesta EU- tai liitännäisvaltiosta
  • vähintään kaksi työntekijää Suomessa
  • omarahoitusta vähintään valmisteluprojektin kokonaiskustannusten verran
  • de minimis -rahoituskiintiössä vielä tilaa.

Business Finlandin rahoitusosuus on 75 prosenttia EU-rahoitushakemuksen suomalaisosapuolen valmistelukustannuksista, kuitenkin enintään 60 000 €.

Huomaathan että

  • Rahoitusta voi hakea jatkuvasti, mutta hakemus on jätettävä ennen EU-haun määräaikaa.
  • Kustannuksia voidaan hyväksyä aikaisintaan siitä päivästä alkaen, kun hakemus on jätetty Business Finlandiin riittävin tiedoin.
  • EU-hakemuksen laatimisen kustannukset voidaan hyväksyä osaksi valmistelukustannuksia.
  • Valmisteluprojektin kustannukset voi tilittää, kun EU-hakemus on arvioitu ja saavuttanut EU-ohjelmassa määritellyt kynnysarvot. EU-rahoituksen myöntäminen sen sijaan ei ole edellytys valmisteluavustuksen maksuun.

Valmistelurahoitus + hyvät neuvot = voittava EU-hakemus

Varaa EU-hakemuksen tekemiseen riittävästi aikaa ja asiaan omistautunut tiimi. Mikäli olet kokoamassa konsortiota oman ideasi ympärille, oikeanlaisten kumppaneiden löytäminen on ensimmäinen tehtävä. Valmistelurahoitus voi helpottaa päätöstäsi lähteä tapaamaan projektikumppaneita.

EU-hakemuksen valmistelu- ja kirjoitustyö edellyttää aina yrityksen omaa panostusta, mutta halutessasi voit hankkia myös ulkopuolista apua menestyäksesi EU-tason kovassa kilpailussa. Valmistelurahoitusta voi käyttää sekä oman työn kuluihin että konsulttipalkkioihin.

Hyödynnä myös maksutonta neuvontaa, jota voit saada Business Finlandin asiantuntijoilta. Autamme mielellämme sinua löytämään yrityksesi tarpeisiin sopivat EU-rahoitusmahdollisuudet, neuvomme rahoituksen hakemiseen ja projektin toteuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Olemme täällä sinua varten.

Lue lisää Horisontti- ja EDF-projektien valmistelurahoituksesta

Horisontti Eurooppa, EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma, tukee tutkimusta ja innovointia Euroopassa kaikkiaan 95 miljardilla eurolla vv. 20212027. Yritykset voivat saada ohjelmasta rahoitusta tuotekehitykseen, innovaatioiden skaalaamiseen ja kansainväliseen kasvuun. Suurin osa Horisontti Eurooppa -rahoituksesta myönnetään kansainvälisenä yhteistyönä toteutettaville projekteille. Ohjelman viimeisimmät haut on julkaistu 12/2022. Horisontti Euroopan uudet, satojen miljoonien eurojen rahoitushaut ovat auenneet

Euroopan puolustusrahasto (EDF) on uusi, EU:n budjetista rahoitettava ohjelma, joka käynnistyi vuonna 2021. Rahaston budjetti vuosille 2021–2027 on yhteensä noin kahdeksan miljardia euroa. Tavoitteena on lisätä Euroopan puolustusteollisuuden ja tutkimusyhteisön kilpailukykyä, tehokkuutta ja innovaatiokapasiteettia. Puolustusrahastosta voidaan myöntää rahoitusta uusien puolustusalan tuotteiden, teknologioiden ja tietämyksen kehittämiseen tai jo olemassa olevien tuotteiden ja teknologioiden päivittämiseen.
Ohjelman seuraavat haut julkaistaan 29.3.2023. Lisätietoa tulossa huhtikuussa järjestettävässä infotilaisuudessa. Seuraa EDF-uutisia ja -tapahtumia.