Siirry sisältöön

Luottamuksesta liiketoimintaa

Ohjelma päättyi joulukuussa 2023. Digital Trust Finland -ohjelma auttoi suomalaisia yrityksiä kehittämään digitaaliseen luottamukseen perustuvaa liiketoimintaa, houkutteli investointeja ja rakensi globaaleja ekosysteemejä Suomeen.

Ohjelman
kuvaus

Digitaalinen luottamus on kriittinen osa maailmantalouden kasvua, ja siihen perustuvan liiketoiminnan arvo on satoja miljardeja euroja. Samalla digitaalinen luottamus toimii yhdistävänä tekijänä ja luottamuksen perustana yksilön, yritysten sekä yhteiskunnan tasolla.

Digital Trust Finland -ohjelman tavoitteena oli Suomen luottamuspääomaa hyödyntäen kiihdyttää uusien innovaatioiden syntyä ja liiketoiminnan kasvua: turvallisuuden ja luottamuksen ratkaisuissa ja -palveluissa sekä ratkaisutoimittajien että hyödyntäjien näkökulmasta. Ohjelma tuki uusien teknologioiden, kuten kvanttilaskennan mahdollisuuksien ja uhkien selvitystä sekä edisti suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja ekosysteemien strategista kehittymistä.

Palvelut

Ohjelma tarjosi innovaatiorahoituksen lisäksi kansainvälistymis- ja verkottamispalveluita sekä kasvatti ulkomaisia investointeja Suomessa. Vuosina 2019-2023 toiminut ohjelma rahoitti innovaatiohankkeita yhteensä 100 miljoonalla eurolla.

Kohderyhmät

Ohjelma oli tarkoitettu suomalaisille kriittisen kommunikaation yrityksille ja tietoturvayrityksille (ohjelmistot, laitteistot, palvelut), tutkimuslaitoksille, tietoturvaratkaisuja hyödyntäville tahoille, kuten suurille teollisille ja terveysalan yrityksille sekä Smart Finance- ja MyData-toimijoille.

Ota 
yhteyttä

Head of Digital Trust Finland

Kirsi Kokko

+358 50 550 2023