Pressmeddelande 26.08.2022

Var hittar man Finlands bästa höstfärger?

Visit Finland, som främjar internationell turism i Finland, har lanserat en ny tjänst på nätet, som berättar när och vart i Finland det lönar sig att resa om man vill njuta av de vackraste höstfärgerna.

De magiskt vackra höstfärgerna lockar också internationella turister till Finland som vill njuta av det visuella fyrverkeriet då höstfärgerna är som allra bäst – besökare som längtar efter att ströva omkring, vandra och fotografera detta naturens egna konstverk. Tjänsten som heter Ruskavahti (Autumn Foliage Live) hjälper resenärerna att veta var i Finland man för tillfället hittar de bästa höstfärgerna.

– Prognosen produceras med hjälp av artificiell intelligens och resultaten publiceras i form av en lättläst karta. Tjänsten utnyttjar bland annat material från vägkameror som samlats in från hela Finland vilka vittnar om hur höstfärgerna utvecklas under höstsäsongen. Artificiell intelligens processerar och bearbetar information om insamlade bilder, kombinerar materialet med information om vädret och skapar sedan en vy över hur höstfärgerna ser ut från Hangö till Enontekis, berättar Visit Finlands expert på digital marknadsföring Minna Myyrinmaa.

Kuva: Toni Panula

Ruskvakten har utvecklats i ett år tillsammans med de tekniska samarbetsparterna Accenture och Dagmar Drive samt med kreativa samarbetspartner Dagmar Stories. I höst lanserades den till turisternas förtjusning. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig på den populära visitfinland.com i flera år.

– Höstfärgerna är ett av naturens underverk och vackert att se på och uppleva i både stad och på landsbygd. Höstfärgerna förekommer på jorden i områden med klart åtskilda årstider, så fenomenet är inte överallt så bekant som till exempel här hos oss i Finland, fortsätter Myyrinmaa.

Ruskavahti 

Mer information för medier:

Minna Myyrinmaa
Digital Marketing Specialist
Visit Finland | Business Finland

minna.myyrinmaa (at) businessfinland.fi
040 547 8454

Heli Hemgård
Communications Manager
Visit Finland | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi
040 901 5219

Visit Finland ansvarar som nationell expert och aktiv aktör inom turistbranschen för att främja turismen från utlandet till Finland. Visit Finland stöder företag och företagsgrupper inom branschen i utveckling och marknadsföring av turisttjänster för den internationella marknaden. Visit Finland är en del av Business Finland www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland är en finländsk offentlig aktör som erbjuder innovationsfinansiering och internationaliseringstjänster samt främjar turism och investeringar i Finland. Inom organisationen arbetar 750 experter på 40 verksamhetsställen ute i världen och 16 i Finland. Business Finland ingår i Team Finland-nätverket. www.businessfinland.fi