Siirry sisältöön
Case 14.12.2021

Bayer: Vastuullisuustavoitteet velvoittavat tekemään hyvää Suomelle

Suomessa toimii lukuisia ulkomaisia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä, jotka tuovat maallemme paljon hyvää työpaikkojen, investointien ja esimerkiksi yliopistojen kanssa toteutettavan tutkimuksen myötä. Business Finland auttaa näitä yrityksiä kasvattamaan Suomeen jääviä positiivisia vaikutuksia.
Bayer

Kuva: Roni Lehti

X:
@BayerSuomi

Saksalainen lääkeyhtiö Bayer on maksanut yli miljardi euroa yhteisöveroa Suomeen viimeisten kymmenen vuoden aikana. Yritys rakentaa parhaillaan 250 miljoonaa euroa maksavaa uutta tehdasta Turkuun, ja lisäksi se työllistää Suomessa reilut tuhat ihmistä. Vastuullinen toiminta merkitsee yritykselle valtavasti. 

Kati Nyman, Bayer– Bayerille Suomi on todella tärkeä ja hyvä paikka toimia. Turussa yksi yrityksen tärkeimmistä lääketehtaista, josta viedään tuotteita yli 130 maahan yli miljardilla eurolla vuodessa. Meille on tärkeää maksaa verot sinne, missä työ on tehty, Bayerin Pohjois-Euroopan yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Kati Nyman kertoo.

Vastuu ulottuu myös yrityksen tuotteisiin: Suomessa kehitetyllä hormonikierukalla Bayer pyrkii viemään modernin ehkäisyn sadan miljoonan naisen ulottuville kehittyvissä maissa vuoteen 2030 mennessä yhdessä kansainvälisten avustusjärjestöjen kanssa.

Ulkomaisomisteiset yritykset ovat Suomelle arvokkaita

Suomessa toimivilla ulkomaisomisteisilla terveys- ja hyvinvointialan tytäryrityksillä on valtava merkitys maallemme.

Tarja Enala, Business Finland– Nämä yritykset työllistävät suomalaisia sekä tuovat pääomaa, verotuloja ja vientituloja. Lisäksi ne rakentavat osaamista, tuovat uusia teknologioita ja vahvistavat terveysalan ekosysteemiä, Business Finlandin Invest in Finland -toiminnon terveys- ja hyvinvointialan asiantuntija Tarja Enala listaa.

Yhtä lailla kuin Business Finland auttaa kotimaisia yrityksiä, se auttaa myös Suomessa toimivia kansainvälisiä yrityksiä ja tarjoaa:

  • ohjelma- ja ekosysteemipalveluita, joista terveysalan ohjelmat ovat Personalized Health Finland ja Smart Life Finland,
  • apua yhteistyökumppaneiden löytämiseen, verkostoitumiseen ja kansainvälistymiseen sekä
  • innovaatio-, tutkimus- ja tuotekehitysrahoitusta erilaisiin projekteihin.

Lisäksi Business Finlandiin kuuluva Invest in Finland edistää ulkomaisten investointien tulemista Suomeen.

– Autamme ulkomaisia terveysalan yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa Suomessa etsimällä niille uusia kontakteja ja liiketoimintamahdollisuuksia ihan käytännön tasolla, Enala kertoo.

Business Finlandin apu palautuu koko yhteiskunnalle

Bayer on vuosien aikana saanut apua Business Finlandilta erilaisiin kehitysprojekteihin. Yksi viimeisimmistä on kliinisen tutkimuksen kehittämishanke, jossa on etsitty uusia ja parempia tapoja kehittää kliinistä tutkimusta.

Business Finlandin lisäksi Bayer tekee paljon yhteistyötä, tutkimusta ja tuotekehitystä yliopistojen, startupien ja muiden yritysten sekä toimijoiden kanssa. Rahoituksen hyödyntäminen heijastuu myös vastuullisuuteen eli hyötyyn koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Tällöin suomalainen terveydenhuolto ja lopulta koko yhteiskunta hyötyy meidän kanssamme tehtävästä yhteistyöstä, Nyman kertoo.

Mitkä tekijät vetävät ulkomaisia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä ylipäätään Suomeen? Entä mitä muita vastuullisuustavoitteita Bayerilla on Suomessa?

Haastattelussa Business Finlandin Tarja Enala ja Bayerin Kati Nyman. Kuuntele haastattelu

Tutustu Invest in Finland -toimintaan


Kati Nymanin kuva: Leena Louhivaara
Tarja Enalan kuva: Susanna Lehto